На Рівненщині та Волині виявили кір

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У селах Рівненщини та Волині зафіксували випадки кіру.

Кілька людей, серед них діти, було госпіталізовано з лихоманкою, дрібно-плямистим висипом, головним болем, запаленням очей і нежиттю. Все це є симптомами кору.

«Було госпіталізовано дітей з порушенням календаря щеплень, які мали середній стан важкості, а також не імунізовані, які були у важкому стані і мали двосторонні пневмонії», - розповіла лікар-інфекціоніст Луцької центральної районної лікарні Світлана Дімарчук.

За словами медиків, типовими ускладненнями після кору у невакцинованих є запалення легенів і енцефаліт. Дитячу інфекцію все частіше підхоплюють дорослі, відзначають лікарі.

Слід зазначити, що масові щеплення від кору в Україні планували в 2009 році. Вакцину загальною вартість 10 мільйонів доларів надало міжнародне співтовариство.

Однак тоді з вакциною пов'язали смерть юнака з Краматорська.

Сертифіковану, придатну до використання вакцину тоді вилучили і знищили. У той же час, за інформацією епідеміологів, від кору не прищепилася і половина населення.

Останній масовий спалах інфекції на Волині було зафіксовано у 2006-му. Тоді менш ніж за 2 місяці захворіло близько тисячі осіб.

Як відомо, наприкінці квітня ВООЗ повідомляла, що Європі загрожує епідемія кору.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі