85% опитаних вважають, що влада повинна відігравати важливу роль, піклуючись про щастя людей

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
85% опитаних вважають, що влада повинна відігравати важливу роль, піклуючись про щастя людей © kievcity.gov.ua
Слово "щастя" стане для політиків ключем від головних кабінетів багатьох країн.

Серед опитаних громадян 13 країн 85% вважають, що влада повинна відігравати важливу роль, піклуючись про щастя людей. Перша п'ятірка: Туреччина (95%), Україна (95%), Франція (92%), Бразилія (89%) і Угорщина (87%). Навіть у США, які посіли останнє місце в цьому рейтингу серед опитаних країн, 71% покладається на "старшого брата".

Автори проведеного дослідження вважають, що слово "щастя" стане для багатьох політиків ключем від головних кабінетів багатьох країн.

У країнах більшість опитаних громадян вважають, що уряд не чує голос громадянина. Судячи за даними дослідження, так вважають 55% громадян Австралії, 65% - Індії, 76% - України, до 85% - Італії, 87% - Франції і 93% громадян Туреччини. У даній діаграмі відсутні Росія і Китай. Політичні питання соціологам у цих країнах ставити "не радили", зберігши можливість задати загальнолюдські.

Головна редакторка "Дзеркала тижня" Юлія Мостова зазначає, що Україна в цьому рейтингу виглядає "бадьоро" не тільки тому, що президент Володимир Зеленський читає Фейсбук, але й тому, що він регулярно проводить соцдослідження, "запитливо заглядаючи в очі народу".

"Глобальне дослідження щастя і політичних поглядів", за словами авторів, охопило репрезентативною вибіркою 51,9% населення світу. Польові роботи у 15 країнах у травні–червні 2019 року проводила компанія Schoen Consulting, а їх аналіз та підготовку забезпечив Джордж Вард - дослідник Массачусетського Технологічного інституту, співавтор Всесвітньої доповіді про щастя 2019 року. Звіт був підготовлений за замовленням Фонду Віктора Пінчука. "Щастя зараз" є темою 16-ї щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES).

Детальніше про результати дослідження читайте у матеріалі Юлії Мостової "Зробіть нас щасливими!" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі