Активісти під Кабміном сьогодні будуть вимагати дотримання права на мирні збори

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Представники громадськості у п'ятницю, 9 грудня, об 11:00 почнуть пікетування будівлі Кабінету міністрів України на знак протесту проти системних порушень державою фундаментального права на мирні збори.

«Останні акції соціального протесту у Києві, Донецьку та інших регіонах країни підтверджують, що суди, урядовці і правоохоронні органи вдаються до відверто протизаконних дій з метою придушення мирних акцій протесту», - йдеться в заяві правозахисників Михайла Каменєва і Володимира Чемериса.

Зокрема, за їхніми словами, здійснюються спроби розігнати акції протесту чорнобильців, які вимагають виконання судових рішень, виплати заборгованості з пенсій для пільговиків всіх категорій, і припинення антисоціальних «реформ» українського уряду.

«Демонтаж намету чорнобильців, які голодують у Донецьку, закінчився трагічною смертю одного з учасників голодування. Висновки тимчасової робочої групи Громадської ради при МВС України засвідчили недоведеність факту невинності міліції, а також низку порушень з боку правоохоронців при забезпеченні громадського порядку», - сказано в повідомленні.

У Києві міліція забороняє голодуючим інвалідам-чорнобильцям ставити намети, що, за словами правозахисників, суперечить міжнародному праву, рішенням Європейського суду з прав людини та чинним законам. «Існує рішення Шевченківського райсуду столиці, згідно з яким представники Партії регіонів отримали дозвіл на облаштування наметового містечка саме в тому місці, де зараз триває чорнобильська акція. Це створює реальну загрозу для життя і здоров'я голодуючих громадян, які змушені цілодобово знаходитися на морозі, перебуваючи у вкрай важкому фізіологічному і психологічному стані», - зазначають правозахисники.

«Громадськість вимагає припинити усталену практику протизаконних обмежень права на мирний протест. На знак протесту проти свавілля буде організовано мирну театралізовану акцію протесту», - йдеться в анонсі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі