Апеляційний суд «затвердив» арешт Авакова

Поділитися
© gooddays.ru
Апеляційний суд відмовився замінити утримання під вартою іншим запобіжним заходом для Арсена Авакова. Адвокат заявив, що оскаржуватиме законність порушення кримінальної справи - скаргу вже подано в суд.

Апеляційний суд відмовив у задоволенні апеляції на постанову Червонозаводського райсуду Харкова про обрання екс-губернатору Харківської області Арсену Авакову міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Про це повідомили в прес-службі Харківської парторганізації «Батьківщини».

Апеляція, яку подав адвокат керівника Харківської організації партії «Батьківщина» Юрій Вишневецький, була розглянута сьогодні в Апеляційному суді Харківської області.


Адвокат Ю.Вишневецький вважає, що «обрання такого запобіжного заходу суперечить нормам Кримінально-процесуального кодексу України, оскільки після винесення постанови про притягнення Авакова Арсена Борисовича в якості обвинуваченого у справі слідчим жодних заходів для його виклику в установленому чинним законодавством порядку не робилося».

Посилаючись на слова членів родини А.Авакова та матеріали справи, захисник повідомив, що «ніяких повісток за місцем постійного проживання і за місцем роботи Авакова слідством не направлялося».

«З урахуванням того, що такий запобіжний захід використовується тільки в крайніх випадках і коли є підстави вважати, що особа, щодо якої обирається такий захід, може ухилитися від слідства або ж перешкодити встановленню істини у справі, … я вважаю, що ніяких підстав для обрання такого запобіжного заходу на сьогоднішній день не існує», - заявив адвокат.

«На жаль, з урахуванням наявної політичної складової в цій справі, дані обставини, про які я вказував, судом враховано не було», - зазначив адвокат.

Захисник повідомив, що «оскаржуватиме законність порушення кримінальної справи проти Арсена Авакова - відповідна скарга вже подана до суду з проханням перевірити законність порушення кримінальної справи».

Нагадаємо, проти екс-голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова порушили кримінальну справу. Його підозрюють у відчуженні більше 50 га землі.

За словами Миколи Томенка, Арсен Аваков вже два місяці знаходиться в одній з європейських країн. !zn

Читайте також:

Аваков - у міжнародному розшуку

У Харкові обшукали квартиру Авакова

Проти Авакова порушили справу. Його підозрюють у відчуженні 50 га

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі