Апеляційний суд зняв з колишнього глави ДФС Насірова відповідальність за Онищенка

Поділитися
Апеляційний суд зняв з колишнього глави ДФС Насірова відповідальність за Онищенка З Насирова знімають відповідальність © topkyiv.com
Рішення суду і його підтвердження в апеляції дають Насірову можливість перекласти відповідальність на керівників місцевих Держподаткових інспекцій.

Трійка суддів Апеляційного суду фактично переклала відповідальність з першої особи за прийняття сумнівних рішень на відповідальність Держподаткових інспекцій на місцях.

Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду Києва, яким відповідальність за надання розстрочок компаніям Олександра Онищенка фактично перекладається з голови ГФС Романа Насірова на керівників місцевих Держподаткових інспекцій.

Таке рішення 24 червня прийняла трійка суддів апеляційного суду у складі: Андрій Парінов (голова), Олександр Беспалов, Наталія Литвина, повідомили "Наші гроші" з засідання суду.

Рішення Окружного адмінсуду в листопаді 2017 року прийняла трійка суддів у складі: Євген Аблов (голова), Павло Григорович, Ігор Смєлий. Справу було розподілено на цю трійку з порушеннями. Зокрема, позов відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова до ДФС в Окружному адміністративному суді потрапив трійці суддів під головуванням Євгена Аблова з порушенням. Про це свідчать дані авторозподілу.

Як свідчить звіт, при автоматичному визначенні складу колегії суддів у цій справі була обрана "Спеціалізація 12.3" - звільнення з публічної служби.

Разом з цим позов Насірова стосується не звільнення. Він стосується спору між суб'єктами владних повноважень - головою ДФС України і ДФС України.

Судді вирішили, що Насіров мав повноваження приймати рішення про розстрочення податкового боргу фірмам без обмежень в сумі і в межах одного бюджетного року. При цьому, вважає суд, він не мав аналізувати фінансовий стан цих фірм, яким надавалася розстрочка. Також суд встановив, що Насіров не міг відмовити в розстрочці при наявності позитивного висновку територіальних органів ДФС.

Фактично, дане рішення та його підтвердження в апеляції дає Роману Насірову можливість перекласти відповідальність за надання розстрочок компаніям Онищенка на керівників місцевих Держподаткових інспекцій. Сам він у такому випадку виступає лише як особа, яка затвердила висновки, надані місцевими ДПІ.

Нагадаємо, що 2 березня 2017 року детективи НАБУ вручили голові ГФС Роману Насірову повідомлення про підозру в рамках розслідування "газової справи Онищенка" по епізоду про незаконне надання відстрочки по оплаті ренти компаніями-учасниками корупційної оборудки. Його підозрюють у скоєнні дій, які завдали державі збитків на суму два млрд гривень.

За даними слідства, в 2015 році Насіров прийняв ряд безпідставних і незаконних рішень про розстрочення сум платежів з рентної плати за користування надрами для задіяних у "газовій схемі" компаній, підконтрольних депутату Олександру Онищенку, на загальну суму більше 2 мільярдів гривень.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі