Арабські держави пред'явили ультиматум Сирії

Поділитися
© missuniverse.com
Ліга арабських держав 24 листопада поставила Сирії ультиматум, вимагаючи негайно дозволити спостерігачам від ЛАД приїхати в країну і безперешкодно там працювати. Як повідомляє Reuters, якщо ця вимога не буде виконана до п'ятниці 25 листопада, країни-учасниці Ліги введуть проти Дамаска економічні санкції.

Серед іншого держави ЛАД введуть заборону на польоти до Сирії літаків цивільної авіації, а також припинять всі відносини з Центральним банком цієї країни.

Офіційний представник Ліги Афіф Абдель Ваххаб пояснив: "Завтра - останній термін. Якщо вони не погодяться, в суботу збереться рада з економічних і культурних питань, щоб обговорити санкції". При цьому рішення про введення санкцій може бути прийняте вже в неділю на засіданні міністрів закордонних справ держав ЛАД.

Як повідомлялося раніше, Ліга закликала Сирію впустити на свою територію кілька сотень спостерігачів з арабських країн, дозволити доступ іноземних журналістів, вивести війська з бунтівних міст і звільнити політв'язнів.

Дамаск на це відповів, що готовий пустити лише кілька десятків спостерігачів, які будуть зобов'язані повідомляти місцеву владу про свої пересування по країні. Ліга на це не погодилася, зажадавши від сирійського уряду прийняти всі свої умови в незмінному вигляді.

Жорсткі заяви з боку ЛАД стали реакцією на тривале в Сирії насильство. З березня поточного року в сутичках з армією і поліцією там загинуло понад 3500 осіб, причому нові дані про вбитих продовжують надходити щодня.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі