Арахамія підтвердив можливість призначення Шкарлета в. о. голови МОН в обхід Ради

Відео
Поділитися
Арахамія підтвердив можливість призначення Шкарлета в. о. голови МОН в обхід Ради На Банковій дуже хочуть бачити Шкарлета міністром освіти і науки
Голосів для призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки в парламенті немає.

Як і повідомляло ZN.UA, Кабінет міністрів може призначити Сергія Шкарлета в. о. міністра освіти і науки, незважаючи на те, що голосів під це призначення у Верховній Раді немає. Те, що такий сценарій дійсно розглядається, підтвердив голова фракції "Слуги народу" Давид Арахамія.

"Його можуть призначити тимчасовим виконувачем обов'язків... Для цього не потрібен взагалі комітет. Це - сценарій, але сьогодні будуть ще тривати консультації", - розповів політик у коментарі "Радіо Свобода" у четвер, 19 червня.

За словами Арахамії, зі Шкарлетом можуть повторити "схему Буславець": Кабмін призначив її т.в.о. міністра енергетики після того, як Рада провалила голосування за її кандидатуру.

Глава президентської фракції також не виключив, що питання про призначення Шкарлета можуть внести до сесійної зали наступного пленарного тижня.

Як повідомлялося, 19 червня комітет з питань освіти, науки та інновацій відхилив кандидатуру Шкарлета. Після цього у Верховній Раді з ініціативи Офісу президента стали збирати підписи за відставку голови комітету Сергія Бабака. Причому підпису деяких "слуг" виманили обманом, скориставшись їхнім незнання регламенту.

Читайте також: COVID-19 в Азії: Японія припинила показ олімпійського вогню

Зазначимо, що уже три місяці посада міністра освіти в уряді Дениса Шмигаля залишається вакантною. З березня МОН у статусі в. о. міністра керує Любомира Мандзій.

У червні Володимир Зеленський повідомив, що МОН можуть очолити голова профільного комітету Ради Сергій Бабак (депутат не горить бажанням йти з парламенту до Кабміну, який у будь-який момент можуть відправити у відставку) або ректор Чернігівського національного технічного університету Сергій Шкарлет. Його Зеленському рекомендує ректорська спільнота.

Кандидатуру Шкарлета жорстко критикують ексміністр освіти і науки Ганна Новосад, а також член профільного комітету Інна Совсун, яка була заступницею голови МОН у Кабміні Арсенія Яценюка.

Вони звернули увагу на некомпетентність кандидата у сферах початкової, середньої та професійно-технічної освіти. А також вказали на небезпеку реалізації бажань частини ректорів згорнути реформи, спрямовані на підвищення якості вищої освіти.

У дисертації і наукових публікаціях Шкарлета виявили великі обсяги плагіату. Однак це не завадило йому в 2016 році очолити Експертну раду МОН з питань проведення експертизи дисертаційних робіт з проблем секторального розвитку та підприємництва.

У 2012 році Шкарлет активно розхвалював Віктора Януковича і намагався стати народним депутатом від "Партії регіонів". Тоді ж Янукович присвоїв Шкарлету звання заслуженого діяча науки і техніки.

Петро Порошенко нагородив чернігівського ректора орденом "За заслуги" III ступеня та Державною премією в галузі освіти.

Науковці-учасники ініціативи "Диссергейт", що бореться з плагіатом, вказали на негативні наслідки призначення міністром освіти і науки людини, яку було викрито у плагіаті. І яка тим самим цю науку дискредитує. Детальніше читайте в матеріалі "Посаду з чужого плеча" у ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі