Аслунд прогнозує жорсткішу позицію США іта МВФ щодо України після офшорного скандалу

Відео
Поділитися
Аслунд прогнозує жорсткішу позицію США іта МВФ щодо України після офшорного скандалу Єдиний вихід для Порошенка - це прозорість, впевнений Аслунд © yes-ukraine.org
Публічна позиція Вашингтона щодо офшорних компаній президента України Петра Порошенка буде відрізнятися від реального.

Незважаючи на публічну підтримку президента Петра Порошенка, після офшорного скандалу позиція США і МВФ щодо України стане жорсткішою.

Про це оглядач Atlantic Council Андерс Аслунд заявив у інтерв'ю "Голосу Америки" у понеділок, 4 квітня.

Експерт нагадав, що МВФ і країни-донори, у першу чергу, США, наполегливо закликали Україну ефективно боротися з корупцією.

"Тепер їх позицію по відношенню до України буде жорсткішою", – припустив Аслунд.

Він також підкреслив, що скандал з офшорами може послабити політичні позиції українського президента, тому йому необхідно очистити своє ім'я і пояснити свої дії".

"Повна прозорість – це те, що необхідно Порошенку прямо зараз", – підкреслив експерт.

У той же час Аслунд пояснив, що використання офшорних юрисдикцій та передача активів у зовнішнє управління (траст) є поширеними у світі практиками, головне, щоб компанії не ухилялися від сплати податків.

Українські бізнесмени, за словами експерта, використовують офшори, в першу чергу, через ненадійнысть національної судової системи.

Нагадаємо, в понеділок прес-секретар Білого дому Джош Ернест закликав не робити поспішних висновків щодо офшорів українського президента.

"Президент Порошенко продемонстрував прихильність впровадження в Україні цілого ряду реформ, спрямованих на боротьбу з корупцією", – підкреслив представник Адміністрації президента США.

Читайте також: Порошенко прокоментував скандал з панамськими офшорами

3 квітня Центр по дослідженню корупції та організованої злочинності (OCCRP), Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ), а також сайти світових ЗМІ опублікували великий матеріал, в якому йдеться про численні офшорні компанії, що використовуються лідерами держав, політиками, знаменитостями і відомими спортсменами.

Зокрема, у матеріалах йдеться, що президент України Петро Порошенко у 2014 році створив три офшорні компанії. Представники президента України пояснили, що офшори йому були потрібні для передпродажної реструктуризації кондитерського бізнесу.

У Національному антикорупційному бюро України вже заявили, що за законом не можуть починати досудове розслідування щодо чинного президента.

ГПУ не знайшла складу злочину в матеріалах журналістського розслідування щодо офшорних фірм Порошенко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі