"Аваков має піти" — у "Голосі" вимагають відставки керівництва МВС та Нацполіції

Поділитися
"Аваков має піти" — у "Голосі" вимагають відставки керівництва МВС та Нацполіції "Повинна настати неминуча відповідальність за те, що злочинці в погонах катують і гвалтують людей" © МВС України
"Кагарлика могло і не статися".

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков та керівник Нацполіції Ігор Клименко повинні піти у відставку після ситуації зі зґвалтуванням в Кагарлику. Про це йдеться у заяві партії "Голос", яку оприлюднила пресслужба.

"Повинна настати неминуча відповідальність за те, що злочинці в погонах катують і гвалтують людей. Зараз монобільшість має визнати, що реформа поліції провалена і для її перезапуску потрібні нові мізки і нові серця. Керівництво МВС необхідно поміняти. Промовчати зараз - це взяти на себе відповідальність за все, що відбувається в поліції сьогодні", - відзначили там.

В "Голосі" впевнені, що ситуації в Кагарлику можна було би уникнути, якби раніше поліція в інших регіонах несла відповідальність за подібні злочини.

Читайте також: Зґвалтування в Кагарлику: ЗМІ без дозволу оприлюднили фото і ім'я потерпілої

Раніше стало відомо про затримання двох поліцейських Кагарлицького відділення, яких підозрюють у зґвалтуванні та катування людей. Пізніше з'ясувалося, що затриманими виявилися начальник сектору кримінальної поліції та оперуповноважений

Зокрема, правоохоронці катували 26-річну жінку, яку запросили у відділення як свідка у справі про крадіжку майна. Також правоохоронці знущалися над чоловіком. Поліцейські використовували кайданки, кийки і протигаз, стріляли над головами жертв з табельної зброї, і кілька разів зґвалтували жінку. У чоловіка в результаті побоїв зламані ребра і ніс, йому погрожували зґвалтуванням.

Держбюро розслідувань повідомило поліцейським про підозру. Так, оперуповноваженого підозрюють у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб (ч. 3 ст. 152 Кримінального кодексу України). Начальник одного з секторів Кагарлицького ВП підозрюють у співучасті у зґвалтуванні, вчиненому групою осіб та перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, які супроводжувалися насильством (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 152, ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

За даними журналістки Ольги Худецької, поліцейські могли уникнути переатестації. За її словами, керівник відділення К. (ймовірно, мова йде про Кузіва - ред.) на момент переатестації служив в Маріуполі, де, як у Києві і ще кількох регіонах, не було публічної переатестації.

Водночас у 2015 році Сулима числився на посаді "інспектора патрульної служби взводу патрульної служби Обухівського районного відділу ГУ МВС України". Однак у записах атестаційних комісій, списках результатів тестувань, списках відновлень через суд його ім'я не було знайдено.

Поділитися
Дивіться спецтему: Врадієвка 2.0
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі