Аваков прокоментував справу проти Парубія

Поділитися
Аваков прокоментував справу проти Парубія Аваков вимагає спростування "абсурдних звинувачень" проти Парубія
Голова МВС очікує якнайшвидшого закриття провадження проти екс-спікера ВР.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає звинувачення на адресу екс-голови Верховної Ради Андрія Парубія в організації заворушень в Одесі 2 травня 2014 року упередженими і абсурдними. Про це міністр повідомив в Twitter.

За його словами, Державне бюро розслідувань (ДБР) змушене було внести відомості до ЄРДР, як того вимагає Кримінально-процесуальний кодекс України.

"Не розумію упередженості формулювань. Очікую, відповідно до закону і здорового глузду закриття провадження і спростування абсурдних звинувачень", - заявив Аваков.

Раніше прес-секретар Державного бюро розслідувань Анжеліка Іванова спростувала інформацію про те, що зареєстроване провадження стосується Парубія.

"Є провадження, воно не щодо Парубія. У провадженні, яке зареєстровано за заявою Портнова, йдеться про події, які мали місце 2 травня 2014 в Одесі", - зазначила Іванова.

За її словами, на думку Портнова, Парубій, який в той час був секретарем Ради національної безпеки і оборони України, може бути причетний до масових заворушень, які призвели до загибелі людей 2 травня 2014 в Одесі.

"В рамках досудового розслідування ці факти, викладені заявником будуть перевірені, їм буде дана правова оцінка і прийнято подальше рішення щодо кримінального провадження", - додала прес-секретар ДБР.

Нагадаємо, раніше Андрій Парубій на своїй сторінці в Facebook повідомив, що ДБР відкрило справу проти нього.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі