Азаров вважає, що у чорнобильців немає права на високі пенсії

Поділитися
Азаров вважає, що у чорнобильців немає права на високі пенсії
Всі чорнобильці повинні отримувати однакові пенсії, а закони про підвищення їм соцвиплат - популістські. Таку думку висловив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

«Не може бути ситуації, що один ліквідатор-чорнобилець, який втратив здоров'я, отримує пенсію 2300 грн, а інший за рішенням суду отримує 8 тисяч. Такого не повинно бути. Якщо ліквідатори однаково постраждали, ліквідовуючи цю аварію, то держава повинна виплачувати їм абсолютно однакові виплати», - сказав М.Азаров.

М.Азаров зазначив, що держава не має ресурсів зараз виплачувати високі пенсії та соціальні виплати чорнобильцям за рішеннями судів.

За словами політика, це зрозуміло і «політикам-провокаторам, які намагаються використовувати обурення людей у своїх політичних цілях», і самим чорнобильцям. Закони, що гарантують високі соціальні виплати чорнобильцям, голова уряду назвав популістськими та прийнятими напередодні виборів.

Прем'єр підкреслив, що всі грошові кошти іншим пенсіонерам виплачуються вчасно і в повному обсязі.

Нагадаємо, у Донецьку близько 40 осіб другий день знаходяться у будівлі обласного управління Пенсійного фонду, вимагаючи зустрічі з прем'єром Миколою Азаровим.

15 листопада вони оголосили безстрокове голодування з вимогою повернути їм колишній рівень пенсій.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі