Білорусь проготувала відповідь на санкції Євросоюзу

Поділитися
© hombiz.ru
Білоруська сторона не бачить необхідності у присутності на своїй території відкликаних послів держав, які проголосували за розширення санкцій. Окрім того, Олександр Лукашенко обіцяв не випускати з країни опозиціонерів.

Білорусь негайно відреагує на рішення Ради ЄС про розширення санкцій стосовно низки білоруських громадян і підприємств, заявив МЗС цієї країни.

«Ми змушені негайно приступити до реалізації комплексу заходів реагування. Про таку можливість наші європейські партнери були заздалегідь повідомлені», - йдеться у заяві начальника управління інформації - прес-секретаря МЗС Білорусі Андрія Савіних, поширеній у п'ятницю.

Як заявив Савіних, «у сьогоднішніх умовах білоруська сторона не бачить необхідності у присутності на території Білорусі відкликаних послів держав, які проголосували за це рішення».

Офіційний представник МЗС зазначив, що «білоруська сторона жалкує про прийняте Радою Євросоюзу рішення про введення додаткових санкцій щодо низки білоруських громадян і підприємств».

«Даний крок ще більше віддаляє перспективи нормалізації відносин та відновлення діалогу щодо чутливих для сторін тем», - сказав прес-секретар.

«Європейські політики знаходяться у полоні конфліктного мислення, вони залишаються заручниками логіки примусу і шантажу», - заявив представник МЗС Білорусії.

Як відомо, президент країни Олександр Лукашенко пообіцяв не випускати опозиціонерів з країни у відповідь на санкції ЄС. !zn

Читайте також:

У відповідь на санкції ЄС, Лукашенко не буде випускати з країни опозиціонерів

Білорусь не поверне послів країн ЄС через нові санкції

Євросоюз схвалив нові санкції проти Білорусі та Сирії

Україна засудила розстріл Коновалова і Ковальова, засуджених за теракт у мінському метро

Посли ЄС повернуться до Мінська протягом тижня

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі