Без пробного ЗНО та кінотеатрів: рішення Кабміну на фоні зростання кількості хворих

Відео
Поділитися
Без пробного ЗНО та кінотеатрів: рішення Кабміну на фоні зростання кількості хворих Сьогодні буде комісія, щоб подивитися, що відбувається в кожному регіоні - міністр
Іноземці перетинатимуть український кордон лише за наявності поліса страхування.

Оскільки кількість нових інфікованих в Україні лише зростає, а сьогодні зафіксовано новий антирекорд, в Кабміні прийняли рішення скасувати проведення пробного ЗНО та відкриття кінотеатрів. Про це на останньому брифінгу повідомив глава МОЗ Максим Степанов.

Крім цього, іноземці відтепер не зможуть перетнути український кордон, якщо не матимуть полісу страхування.

"Сьогодні буде комісія, щоб подивитися, що відбувається в кожному регіоні. На засіданні уряду вчора були прийняті рішення: ми обмежили діяльність кінотеатрів, вони не відкриваються. Також іноземці не можуть перетинати державний кордон без наявного поліса страхування витрат на лікування COVID-19. Встановлені вимоги обов'язкової обсервації тільки для осіб, які перетинають кордон і прибувають з країн зі значним погіршенням ситуації з COVID-19, скасовується обсервація для тих, хто прибуває з ОРДЛО. Скасовано проведення пробного ЗНО, яке повинно було бути 15 червня", - сказав глава Мінохоронздоров'я.

Читайте також: Коронавірус нагадає про себе дуже скоро і дуже потужно, все залежить від нас – Степанов

Нагадаємо, у Херсоні одужали усі 20 пацієнтів, які хворіли на коронавірус COVID-19. Таким чином, у місті більше немає інфікованих.

В області із 179 інфікованих уже одужали 172 мешканці.

Нагадаємо, з 1 червня – на третьому етапі ослаблення карантинних обмежень – запрацювали дитячі садки та заклади профтехосвіти, відкрилися фітнес-центри та готелі (крім ресторанів на їх території), частково відновив роботу транспорт.

Незважаючи на те, що карантин в Україні поступово послаблюють, масочний режим скасовувати ще не збираються. За словами Максима Степанова, стратегія, яку обрав МОЗ – це стратегія стримування, яка ніяким чином не скасовує масочний режим і дотримання соціальної дистанції.

Зараз в Україні діє адаптивний карантин - рішення про пом'якшення або посилення обмежень приймає місцева влада з урахуванням епідситуації в регіоні.

Докладніше - у статті Юлії Самаевой "Розумний карантин" на ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі