Білоруська міліція виставила опозиції рахунок за охорону мітингу у День Волі

Поділитися
© kurafire, flickr.com
Організатори вуличної акції повинні оплатити послуги з охорони громадського порядку, а також витрати, пов'язані з медичним обслуговуванням і прибиранням території у розмірі 12 млн білоруських рублів, що складає близько 10 тис. грн. Як відомо, в ході та мітингу взяли участь більше тисячі осіб.

У Білорусі організатори Дня Волі повинні заплатити різним міським службам та міліції Мінська близько 12 млн білоруських рублів (близько 10 тис. грн). Про це повідомив один з організаторів акції Віктор Івашкевич.

«Відповідно до білоруського законодавства, організатори вуличної акції повинні оплатити послуги з охорони громадського порядку, а також витрати, пов'язані з медичним обслуговуванням і прибиранням території. Рішення про суму послуг і витрат приймається місцевими виконавчими і розпорядчими органами, на території яких проводився масовий захід», - сказав Івашкевич.

Як повідомлялося, 25 березня білоруська опозиція традиційно відзначила День Волі. Це свято присвячено прийняттю третьої статутної грамоти Ради БНР, що оголошувала незалежною Білоруську Народну Республіку (25 березня 1918 року).

Незважаючи на погану погоду з дощем і сильним вітром в ході мітингу взяли участь, за різними оцінками, більше тисячі осіб. В акції взяли участь відомі політики та громадські діячі. !zn

Читайте також:

На санкціонованому мітингу у Мінську вимагають звільнити політв'язнів

Білорусь приготувала відповідь на санкції Євросоюзу

Євросоюз схвалив нові санкції проти Білорусі та Сирії

У відповідь на санкції ЄС, Лукашенко не буде випускати з країни опозиціонерів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі