Більшість повідомлень про порушення на виборах стосуються партій Порошенка і Тимошенко - Аваков

Поділитися
Більшість повідомлень про порушення на виборах стосуються партій Порошенка і Тимошенко - Аваков Аваков назвав лідерів за кількістю заяв щодо порушень на виборах © Прес-служба Кабміну України
Поліція зареєструвала вже майже 90 кримінальних проваджень і склала понад 400 адмінпротоколів.

З моменту офіційного старту президентської кампанії Національна поліція отримала майже 2 тисячі заяв про порушення законодавства про вибори і втручання у виборчий процес. За даними фактами зареєстровано 89 кримінальних проваджень і складено 422 протоколи про адміністративні правопорушення, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Міністр підкреслив, що фігурантами заяв щодо порушень є різні політичні сили, в черговий раз запевнивши, що МВС і поліція не надають переваги жодній з них.

"У нас всього 1 871 звернення, щоі розподілені рівномірно. Щоб ніхто не говорив, що... МВС підігрує опозиції, а Генпрокуратура - президенту", - заявив Аваков в інтерв'ю "ТСН", що транслювалося ввечері в неділю, 24 лютого.

При цьому, за словами керівника МВС, фігурантами майже половини всіх заяв про порушення є "Блок Петра Порошенка" і "Батьківщина". Найчастіше поліція фіксує випадки підкупу виборців, порушення правил розміщення й оплати зовнішньої реклами, а також хуліганства на передвиборчих мітингах і т. д.

"БПП стосується 454 порушення, "Батьківщини" – 353, "Самопомочі" – 169, "Громадянської позиції" – 131, "Радикальної партії" – 122", - уточнив Аваков.

Раніше у МВС нагадали про кримінальну відповідальність за оплату роботи агітаторів і спостерігачів на виборах - такі порушення виборчого законодавства поліція буде кваліфікувати як підкуп виборця.

21 лютого, СБУ і ДБР провели більше 50 обшуків у співробітників виборчих штабів кандидата в президенти Юлії Тимошенко в декількох областях. У них вилучили особисті речі, агітпродукцію і великі суми готівки. За даними СБУ, організатором і керівником "виборчої піраміди" є один з народних депутатів.

Того ж дня в Сумах поліція затримала двох членів виборчого штабу Петра Порошенка, отримавши повідомлення про підкуп виборців. Після втручання обласної прокуратури затриманих відпустили. Прокуратура визнала незаконними дії поліцейських і зареєструвала кримінальне провадження.

Детальніше про роботу поліції в умовах виборчого процесу і позицію МВС читайте в інтерв'ю Арсена Авакова "Я президенту в очі сказав: я не проти вас, але виступатиму проти фальсифікацій на виборах"" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі