Більше сотні харківських чорнобильців приїдуть до Києва вимагати відставки Януковича

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Близько 150 чорнобильців зібралися біля Головного управління ПФУ у Харківській області та погрожують таким самим складом приїхати до Києва на мітинг під ВР 29 листопада.

За словами голови Харківського громадського об'єднання інвалідів Чорнобиля «Чорнобильський Спас» Бориса Короткова, працівники міліції поки не пускають чорнобильців до актової зали управління Пенсійного фонду. Він зазначив, що, незважаючи на докладені зусилля, керівництво Харківської облдержадміністрації не змогло домогтися від центральної влади надання необхідних для виплат пенсій коштів.

З огляду на це, підкреслив Б.Коротков, харківські чорнобильці 29 листопада візьмуть участь у всеукраїнській акції протесту, яка відбудеться перед Верховною Радою України. За його даними, з Харкова на акцію протесту вирушать понад 100 чорнобильців. Вони будуть вимагати відставки президента України Віктора Януковича, прем'єр-міністра України Миколи Азарова і розпуску парламенту.

Як повідомлялося, у Харкові 15 листопада близько 300 представників чорнобильських організацій зайшли до приміщення обласного управління Пенсійного фонду України з вимогою виплатити їм пенсії у розмірах, передбачених законодавством та відповідно до рішень судів. Учасники акції протесту заявили, що будуть знаходитися у приміщенні відомства, доки влада не виконає їхні вимоги.

Нагадаємо, 15 листопада донецькі чорнобильці оголосили безстрокове голодування з вимогою повернути їм колишній рівень пенсій.

У той же час прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що всі чорнобильці повинні отримувати однакові пенсії, а закони про підвищення їм соцвиплат - популістські.

З початку 2011 року судами України прийнято рішення про стягнення з органів Пенсійного фонду коштів на користь 2,5 млн пенсіонерів, зокрема, чорнобильців та дітей війни. Усього за 10 місяців з рахунків ПФУ стягнуто за рішеннями судів 5,9 млрд грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі