Британія готується до найбільшого за 10 років страйку

Поділитися
У середу, 30 листопада, працівники державного сектору Великобританії оголосили страйк. До них приєдналися співробітники прикордонної служби та вчителі, передає Associated Press.

Як очікується, масштабна акція профспілок може стати найбільшим страйком у Великобританії за останні 10 років - у ній можуть взяти участь до 2 млн людей. Страйкарі протестують проти наміру влади провести низку хворобливих для бюджетного сектору реформ, у тому числі змінити умови виплати пенсій.

Кабінет міністрів країни у свою чергу вимагає від лідерів профспілок скасувати захід, тому що день простою коштуватиме британській економіці 500 млн фунтів стерлінгів, або близько 770 млн дол.

У результаті страйку, зокрема, на 12 годин буде зупинено роботу найбільшого у країні аеропорту Хітроу, що є важливим пересадочним пунктом для транзитних мандрівників. Окрім того, цього дня буде закрито близько 90% державних шкіл.

Останній великий страйк пройшов у Лондоні у липні 2011 року. У ньому взяли участь близько 500 тис. осіб.

Великобританія, як і всі країни Європи, відчуває на собі наслідки боргової кризи Старого Світу. Хоча вона зберегла власну валюту і не входить до єврозони, загальна ситуація у регіоні значно послаблює її економіку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі