БЮТ вкотре вимагає ухвалити законопроект про декриміналізацію

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагає терміново включити до порядку денного парламенту і прийняти три законопроекти з метою виконання резолюції Європарламенту щодо ситуації в Україні. Про це заявив голова фракції Іван Кириленко, передає прес-служба партії.

За його словами, фракція пропонує у вівторок внести до порядку денного законопроекти № 9157, № 9165, № 9213, які зокрема передбачають декриміналізацію відповідальності окремих посадових осіб.

«Ці законопроекти повністю відповідають виконанню резолюції Європарламенту і розблокують ситуацію в Україні щодо політичних репресій, переслідування і знищення опозиції», - сказав він.

І.Кириленко зазначив, що мова йде про виконання вимоги Європарламенту до української влади звільнити політичних ув'язнених.

У той же час він підкреслив, що останні події в Україні продовжують свідчити про те, що відбувається фізичне знищення лідерів опозиції, зокрема, про це свідчать результати медичного обстеження Ю.Тимошенко і Ю.Луценка.

Окрім того, за його словами, початок розгляду апеляції Ю.Тимошенко свідчить про те, що влада не збирається припиняти репресії проти опозиції.

Нагадаємо, раніше в ексклюзивному інтерв'ю ZN.UA голова профільного комітету Віктор Швець заявив, що у разі прийняття внесених поправок Юлію Тимошенко повинні будуть звільнити з під-варти і зняти з неї всі звинувачення.

4 листопада Верховна Рада вирішила відкласти декриміналізацію статті Ю.Тимошенко.

Народний депутат від «БЮТ-Батьківщина» Наталія Королевська заявила, що ще є шанси на декриміналізацію статті, за якою засуджено екс-прем'єр-міністра України Ю.Тимошенко.

Верховна Рада відмовилася декриміналізувати ст. 365 Кримінального кодексу, за якою було засуджено Ю.Тимошенко.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі