Частину внесків на підтримку "Батьківщини" і Радикальної партії конфіскують до держбюджету

Поділитися
Частину внесків на підтримку "Батьківщини" і Радикальної партії конфіскують до держбюджету
Сумарно мова йде про майже 250 тис. гривень.

Майже 149 тис грн внесків на підтримку партії "Батьківщина" і 100 тис грн внесків на підтримку Радикальної партії Олега Ляшка будуть конфісковані за порушення встановленого законом порядку надання внесків на підтримку політичної партії, повідомила прес-служба Національного агентства по боротьбі з корупцією в четвер.

Згідно з постановою Вінницького міського суду за фактом вчинення правопорушення, передбаченого ст. 212-15 Кодексу України про адміністративні правопорушення, до державного бюджету буде конфісковано 148,9 тис. гривень благодійного внеску, здійсненого фізичною особою для фінансування політичної партії "Всеукраїнське Об'єднання "Батьківщина".

Також Хустський районний суд Закарпатської області своєю постановою визнав винним громадянина за надання безповоротної фінансової допомоги з порушенням встановленого законом порядку надання внеску на підтримку політичної партії "Радикальна партія Олега Ляшка". Відповідно до постанови суду, яка набрала законної сили, до державного бюджету буде конфісковано внесок у розмірі 100 тис. гривень.

У НАЗК зазначили, що факти правопорушень виявлені за результатами аналізу звітів зазначених політичних партій про майно, доходи, витрати та зобов'язання фінансового характеру за ІV квартал 2018 року.

Нагадаємо, що журналісти програми "Наші гроші з Денисом Бігусом" зясували, що внески, які впродовж другого півріччя 2018 року надходили на рахунку партії "Батьківщина", робилися через підставних осіб. Зокрема мова йде про мільйони гривень, які десятки українців з невеликих міст та селищ жертвували партії Тимошенко по 150 і більше тисяч гривень.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі