Через негативний вплив санкцій Росія нагнітає ситуацію на фронті і в Криму – МЗС

Поділитися
Через негативний вплив санкцій Росія нагнітає ситуацію на фронті і в Криму – МЗС Санкції негативно впливають на Росію © 5 канал
Крім того, через пандемію коронавірусу в Росії виріс внутрішній протест, тому зараз стоїть вибір: або шукати вихід з цієї ситуації, чи загострювати її

Санкції США і Європейського союзу проти Росії через її агресію проти України негативно вплинули на економіку РФ, тому Кремль намагається їх зняти.

Про це заступник міністра МЗС Василь Боднар розповів в інтерв'ю виданню "Апостроф", зазначивши, що в першу чергу через обмеження страждає військово-промисловий комплекс РФ.

"Вони недоотримують запасні частини, сучасну зброю, оснащення не тільки з України, але і від значної кількості міжнародних партнерів", - підкреслив дипломат.

Також Бондар зазначив, що на Росію і її економіку негативно вплинуло падіння цін на енергоносії, адже РФ традиційно отримувала надприбутки і запускала їх на розвиток армії та озброєнь, але зараз цих надприбутків немає.

Крім того, через пандемію коронавірусу в Росії виріс внутрішній протест, тому зараз стоїть вибір: або шукати вихід з цієї ситуації, чи загострювати її.

За словами Боднаря, традиційно Росія в таких ситуаціях йшла на загострення.

"Зараз ми також бачимо, що відбуваються не просто істерики в пресі, а відбуваються реальні перегрупування військ, починається нагнітання ситуації на фронті та в Криму", - підсумував він.

Читайте також: "Спільник Кремля": у Конгресі США пропонують ввести санкції проти Медведчука

Нагадаємо, посли Євросоюзу 12 червня 2019 року погодили продовження санкцій проти Росії за незаконну анексію Криму і Севастополя до 23 червня 2020 року.

Перші санкції проти Росії за анексію Криму Євросоюз запровадив у березні 2014 року. Згодом до них додалися санкції за російську агресію в Донбасі і захоплення трьох українських кораблів з екіпажем 25 листопада в Керченській протоці.

З червня 2014 року Рада ЄС прийняла обмежувальні заходи в якості реакції на незаконну анексію Криму і Севастополя Росією, які діють у відношенні фізичних і юридичних осіб ЄС і обмежені територією Криму і Севастополя.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі