Член політсили Вакарчука розповів, коли назвуть донорів партії

Поділитися
Член політсили Вакарчука розповів, коли назвуть донорів партії Команду своєї партії Вакарчук представив сьогодні © yes-ukraine.org
Ярослав Юрчишин запевнив, що українські олігархи не фінансуватимуть політичну силу "Голос".

Донорів політичної сили Святослава Вакарчука "Голос" назвуть після того, як партію офіційно зареєструють, повідомив член політсили Ярослав Юрчишин в інтерв'ю програмі "Нині вже" на "Громадському". Наразі вже почалися переговори щодо інвестування партії "Голос".

"Вже зараз ведуться переговори і є домовленості із близько 10-12 підприємствами, які за українськими мірками можна назвати середньо-великими, але оскільки ці переговори ще в процесі, тобто ніхто з бізнесу не готовий інвестувати поки не з'явиться якесь політичне тіло, яке можна підтримати", - повідомив Юрчишин.

За його словами, серед донорів політсили Вакарчука не фігуруватимуть прізвища українських олігархів. Юрчишин додав, що висувати партію "Голос" на парламентських виборах, які відбудуться цієї осені, ухвалили ще перед першим туром виборів президента України.

16 травня у Києві лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук презентував команду своєї партії "Голос", до складу якої увійшли екс-заступниця міністра економіки Юлія Клименко, екс-голова правління Transparency International Україна Ярослав Юрчишин, доктор медичних наук Юрій Соколов, воїн АТО Андрій Шараскін та виконувачка обов'язків голови Одеської ОДА 2016-2017 років Соломія Бобровська.

Вакарчук також назвав ідеї, які ляжуть в основу програми його політичної сили "Голос", зокрема, це інтереси громадян, європейський вибір України та вільна економіка без олігархів.

Нагадаємо, 28 січня Вакарчук заявив, що не балотуватиметься на посаду президента України на виборах 31 березня 2019 року. Водночас він висловив переконання, що зараз "в джинсах" може зробити для України більше, ніж "вдягнувши краватку", і "не збирається стояти осторонь". Однак перед цим він підтвердив наміри йти в політику і залучити до неї якомога більше "нових обличь".

У 2007 році Вакарчук став депутатом Верховної Ради – був 15-м номером у списку пропрезидентського блоку "Наша Україна - Народна самооборона". Однак 16 грудня 2008-го він добровільно склав депутатські повноваження, заявивши, що політика - "брудна справа", і він розчарований.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі