Cуд у справі Луценка перенесено через неявку свідків

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Печерський районний суд Києва переніс розгляд кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка на 9:15 вівторка, 25 жовтня.

Перед тим, як суд оголосив рішення про перерву, Ю.Луценко подав клопотання про примусову доставку до суду тих свідків, які регулярно не з'являються на виклики.

"Я вважаю, що настав час розглянути можливість примусової доставки тих свідків, які регулярно не з'являються на виклик до суду. Мова йде про тих свідків, які йдуть у списку після десятого. Вони зовсім випали з участі в суді. Після них приходили двадцяті, тридцяті, але ми так і не побачили тих, кого неодноразово викликали", - сказав він.

Ю.Луценко попросив суд проаналізувати чи є свідки, яких викликали більш ніж два рази і розглянути питання про можливість їх примусової доставки. Суддя Вовк заявив про відсутність правових підстав для прийняття таких заходів.

За словами адвоката Ігоря Фоміна, свідки, про яких йде мова, викликаються до суду не традиційним способом, а через управління безпеки МВС, тому у суду немає даних про те, що свідок отримав повістку про виклик до суду. Відповідно суд не може прийняти рішення про примусову доставку цих свідків.

Нагадаємо, сьогоднішнє судове засідання мав розпочати допит 23 свідка зі 148.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі