ЦВК необхідно 600 тонн паперу і 300 мільйонів на виготовлення бюлетенів

Поділитися
ЦВК необхідно 600 тонн паперу і 300 мільйонів на виготовлення бюлетенів ЦВК оголосила перший тендер 25 травня © pravda.com.ua
Центральна виборча комісія підрахувала орієнтовну вартість друку і доставки бюлетенів.

Центральна виборча комісія підрахувала орієнтовну вартість друку та доставки виборчих бюлетенів для проведення парламентських виборів 21 липня. Про це повідомив заступник голови ЦВК Євген Радченко.

За його словами, ЦВК необхідно 295 мільйонів гривень на виготовлення бюлетенів, яких планується надрукувати удвічі більше, ніж на президентських виборах (30 млн шт. для багатомандатних округів і 30 млн штук для багатомандатного загальнонаціонального округу).

Також понад 11 мільйонів гривень буде витрачено на виготовлення і доставку трьох тисяч виборчих скриньок. Ще чотири мільйони гривень передбачено на послуги з виготовлення та доставки архівних боксів. Перший тендер ЦВК оголосила 25 травня.

"ЦВК 25 травня було оголошено 4 лоти з публічних закупівель. Перший - закупівля послуг з виготовлення та доставки інформаційних плакатів політичних партій кандидатів в народні депутати, які зареєстровані в багатомандатному виборчому окрузі. Очікувана вартість цих торгів - більше 14 млн грн. Наступне - закупівля послуг з виготовлення та доставки бланків протоколів дільничних, окружних виборчих комісій та бланків актів тощо. Очікувана вартість цього тендеру - понад 20 млн грн", - зазначив Радченко.

У ЦВК також підрахували, що на виготовлення бюлетенів необхідно близько 600 т паперу. При цьому у ЦВК побоюються, що не встигнуть завершити всі тендерні процедури в стислі терміни.

Раніше ЦВК звернулася до президента Володимира Зеленського, Кабміну та Верховної Ради з вимогою прийняття парламентом закону "Про внесення змін до закону України "Про публічні закупівлі".

24 травня в Україні стартувала передвиборча кампанія. ЦВК відкрила номер спеціальний рахунок для зарахування грошової застави кандидатів у народні депутати України та партій, які збираються балотуватися на позачергових виборах у Верховну Раду України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі