ЦВК оголосила офіційні результати виборів за партійними списками

Поділитися
ЦВК оголосила офіційні результати виборів за партійними списками Оголошені результати у багатомандатному виборчому окрузі © ЦВК / Facebook
"Слуга народу" за списками отримує 124 мандати.

Центральна виборча комісія (ЦВК) України оголосила офіційні результати позачергових парламентських виборів у багатомандатному виборчому окрузі.

Голова Центрвиборчкому Тетяна Сліпачук повідомила про те, що партія "Слуга народу" за списками отримує 124 мандати, "Опозиційна платформа – За життя" – 37, "Батьківщина" – 24, "Європейська солідарність"- 23, "Голос" – 17 мандатів.

Інші партії не подолали 5% прохідний бар'єр.

Загальна кількість голосів виборців, поданих за кандидатів у народні депутати за списками, які отримали понад 5%, складає 11 млн 448 тисяч 549.

Нагадаємо, що ЦВК повинна встановити результати виборів депутатів у загальнодержавному окрузі та в одномандатних округах не пізніше 5 серпня. Не пізніше 10 серпня результати виборів повинні офіційно оприлюднити у газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр".

Як повідомлялося, раніше Центральна виборча комісія взяла на себе повноваження зі встановлення результатів виборів в окрузі №50 у Покровську у зв'язку з бездіяльністю окружної виборчої комісії.

У суботу, 3 серпня, члени Центрвиборчкому прилетіли на проблемний округ за виборчою документацією, щоб самостійно порахувати голоси.

За підсумками підрахунку голосів в окрузі №50 вибори виграв мер Покровська Руслан Требушкін. Однак з вимогою перерахувати голоси до суду звернувся інший кандидат у депутати, мер Добропілля Андрій Аксьонов. Він заявив, що на одній з дільниць округу була здійснена фальсифікація. Суд ухвалив рішення про перерахунок голосів. Пізніше поліція відкрила кримінальне провадження через невиконання рішення суду щодо повторного підрахунку голосів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі