ЦВК опрацювала 100% протоколів: переміг Зеленський

Поділитися
ЦВК опрацювала 100% протоколів: переміг Зеленський За Зеленського проголосували більше 13 млн українців © znaj.ua
Явка виборців у другому турі склала 61,37%.

Центральна виборча комісія опрацювала 100% електронних протоколів. Згідно з результатами обробки, у другому турі виборів президента України, який відбувся 21 квітня, переміг кандидат Володимир Зеленський з результатом 73,22 %, чинний глава держави Петро Порошенко набрав 24,45% голосів.

Згідно з даними ЦВК, за Володимира Зеленського віддали свої голоси 13 541 530 мільйонів виборців, а за Петра Порошенка - 4 522 320 мільйонів громадян. При цьому явка виборців під час другого туру склала 61,37%.

За Зеленського більшість українців проголосували у Києві та всіх областях України, крім Львівської. Центрвиборчком визнав недійсними 2,31% виборчих бюлетенів.

У той же час на закордонному виборчому окрузі лідером голосування став Петро Порошенко, за нього проголосували 54,73% (32 тис. 749 громадян). Зеленський за кордоном отримав 44,78% голосів (26 196 тис. виборців). Виборчий округ складається з 101 ділянки в 72 країнах світу.

Читайте також: Після свят: у ЦВК визначилися з датою оголошення результатів виборів президента

За результатами першого туру виборів, 31 березня, у другий тур пройшли Володимир Зеленський і Петро Порошенко, які набрали 30,24% і 15,95% відповідно.

Явка виборців склала 63,48%, у виборах взяли участь майже 19 мільйонів українців. На пост глави держави претендували 39 кандидатів.

21 квітня відбувся другий тур президентських виборів. Порошенко вже привітав Зеленського з перемогою, а також пообіцяв не йти з політики і захищати національні інтереси України та досягнення його команди за п'ять років президентського терміну.

Міжнародна неурядова організація CANADEM заявила про те, що вибори були демократичними, пройшли у відповідності з міжнародними стандартами і відобразили волю українського народу.

Європейська мережа організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) також зазначила, що другий тур в основному відповідав міжнародним стандартам. Однак у ENEMO звернули увагу на недоліки в законодавстві, якими зловживають кандидати, проводячи передвиборну агітацію сумнівними засобами, використовуючи брудні технології.

У той же час в ОБСЄ побачили зловживання адміністративним ресурсом у другому турі виборів президента України та відзначили той факт, що приватні телеканали незбалансовано і упереджено висвітлювали інформацію про діяльність кандидатів.

Детальніше про президентської кампанії читайте в спецтемі DT.UA "Вибори-2019".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі