ЦВК прийняла оригінали протоколів всіх 199 окружних комісій

Поділитися
ЦВК прийняла оригінали протоколів всіх 199 окружних комісій
Уточнений протокол повинен надійти ще з округу № 127.

Центральна виборча комісія прийняла оригінали протоколів про підсумки голосування на позачергових виборах народних депутатів 21 липня від всіх 199 окружних виборчих комісій.

"Станом на 30 липня Центральна виборча комісія прийняла протоколи про підсумки голосування ОВК всіх 199 ОВО (одномандатних виборчих округах)", - повідомив відділ взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК у вівторок.

Згідно з повідомленням Центрвиборчком у вівторок прийняла протоколи про підсумки голосування ОВК №69 (Закарпатська область), а також протоколи ОВК ОВО № 18 (Вінницька область), 52 (Донецька обл.), 84 (Івано-Франківська обл.), 121 і 124 (Львівська обл.), 137 (Одеська обл.), 151 (Полтавська обл.), 201 (Чернівецька обл.) з позначкою "уточнений".

У той же час ЦВК доручила до 1 серпня підготувати та надати протоколи про підсумки голосування в одномандатному виборчому окрузі № 127 (Миколаївська область) з позначкою "уточнений".

У неділю, 21 липня, в Україні відбулися дострокові вибори до Верховної Ради. Вони проходили за змішаною системою: 225 парламентаріїв обираються за закритими партійними списками, 199 – в одномандатних мажоритарних округах. Свої партійні списки у ЦВК зареєстрували 22 партії. У 26 одномандатних округах в анексованому Криму та окупованих районах Донецької та Луганської областей вибори не проводилися.

За підсумками опрацювання ЦВК 100% протоколів у "Слуги народу" 43,16%, в "Опозиційної платформи – За життя" - 13,05%, ву "Європейської Солідарності" - 8,10%. "Батьківщина" отримала 8,18%, "Голос" - 5,82% голосів виборців.

Зазначимо, що на позачергових виборах була зафіксована рекордно низька явка: за даними ЦВК, на дільниці прийшли менше 50% виборців.

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі