ЦВК визначила округи, де не проводитимуть вибори президента

Поділитися
ЦВК визначила округи, де не проводитимуть вибори президента В Україні створено майже 30 тис виборчих дільниць © 24tv.ua
Загалом в Україні утворили 200 виборчих округів, серед яких і закордонні.

Центральна виборча комісія затвердила перелік територіальних виборчих округів, на яких не будуть поводити вибори президента України, передає "Укрінформ". Такі округи розташовані на території анексованого Росіє Криму та в окремих районах Донецької та Луганської області.

За словами члена ЦВК Михайла Вербинського, вибори президента не проводитимуть на території окупованого Кримського півострова та в 12 із 21 виборчих округів Донецької області, а також в 6 з 11 округів на Луганщині.

Вербинський зазначив, що відповідне рішення ухвалили на основі указу президента Петра Порошенка від 7 лютого. Цим документом він затвердив межі та перелік районів, міст, селищ і сіл, частин їх територій в ОРДЛО. Також ЦВК взяла до уваги подання Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій.

Загалом в Україні створили 200 виборчих округів, включно із закордонними. Також створено 29 848 виборчих дільниць.

Раніше Петро Порошенко підписав указ, яким затвердив межі та перелік тимчасово окупованих населених пунктів і районів Донецької та Луганської областей.

Серед населених пунктів Донецької області в документі перераховані Донецьк, Горлівка, Дебальцеве, Докучаєвськ, Єнакієве, Макіївка, Сніжне, Харцизьк, Шахтарськ та інші. У Луганській області такими є Луганськ, Алчевськ, Антрацит, Брянка, Должанск, Первомайськ, Ровеньки, Сорокине, Хрустальний тощо.

В указі також перераховані повністю або частково окуповані Амвросіївський, Бахмутський, Бойківський, Волноваський, Мар'їнський, Новоазовський, Старобешівський, Шахтарський і Ясинуватський райони Донецької області, а також Антрацитівський, Должанський, Лутугинський, Новоайдарський, Перевальський, Попаснянський, Слов'яносербський, Сорокинський і Станично-Луганський райони Лугенской області.

Нагадаємо, 30 квітня минулого року президент Петро Порошенко оголосив про офіційне завершення антитерористичної операції на сході України та початок Операції об'єднаних сил. 16 березня президент призначив генерал-лейтенанта Сергія Наєва командувачем Об'єднаних сил.

Докладніше про перспективи врегулювання ситуації в Донбасі читайте в матеріалі Юрія Бутусова "Війна в Донбасі: як примусити Путіна до миру" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі