Данилишин очолив "Українську європейську перспективу" у вигнанні

Поділитися
У Празі почала роботу нова міжнародна громадська організація «Українська європейська перспектива». Одним з її керівників став колишній міністр економіки України Богдан Данилишин, який на початку січня цього року отримав політичний притулок у Чехії.

"« Українська європейська перспектива» ставить за мету формування в Україні європейських цінностей, формування європейського рівня свідомості наших громадян і твердження того, що тільки європейський вектор розвитку буде тим орієнтиром, який забезпечить надалі демократичний розвиток України", - заявив Б.Данилишин в інтерв'ю "Радіо Свобода".

Він уточнив, що «Українська європейська перспектива» зареєстрована у Чеській Республіці як міжнародна неурядова, неприбуткова організація.

"Ми будемо ставити собі за мету саме об'єднування наших громадян навколо загальноєвропейської системи цінностей, - громадян України, громадян інших держав, які співчувають Україні, які хочуть демократичного розвитку України для утвердження в нашій країні демократії, рівноправності, свободи слова, інших переваг, які зараз складають європейськість, сам спосіб життя, який склався у країнах Європейського Союзу", - розповів опальний екс-міністр.

За його словами, "УЄП" буде займатися, зокрема, підтримкою українських громадян за кордоном, підготовкою документальної бази для створення зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом, налагодженням механізмів співпраці між підприємницькими структурами України і Європейського Союзу, у тому числі і Чеської Республіки.

"У найближчий період ми плануємо організувати великий економічний форум «Україна - Прага - Київ Invest», цей захід готується на жовтень цього року і ми хочемо, щоб цей захід більш детально показав Україні її можливості, її переваги. Потрібно відкрити Україну для підприємців та з Чехії, і з інших країн", роз'яснив Б.Данилишин.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі