Данилюк не бачить безпосереднього впливу Коломойського на Зеленського

Поділитися
Данилюк не бачить безпосереднього впливу Коломойського на Зеленського Данилюк переконаний в незалежності Зеленського та Богдана від Коломойського © прес-служба Володимира Зеленського
На думку секретаря РНБО, колишній юрист Коломойського Андрій Богдан також нині самостійна фігура.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк стверджує, що олігарх Ігор Коломойський безпосередньо не впливає на президента Володимира Зеленського (якого активно підтримував під час виборчої компанії, зокрема регулярною трансляцією на 1+1 серіалу "Слуга народу" і шоу з участю коміка). Про це він розповів в інтерв'ю "Українській правді".

"Я у своїй роботі такого впливу не бачу. Є люди, які асоціюються з Коломойським по минулій роботі, хтось по іншим зв'язкам. Вони є і в списку (партії "Слуга народу" - УП) ... Але я безпосереднього впливу Коломойського на Зеленського не бачу", – сказав Данилюк.

При цьому він вважає керівника Офісу президента Андрія Богдана самостійною фігурою: "По-перше, він вже не адвокат Коломойського. Зараз він проводить самостійну політику. Якщо б він цього не робив, я думаю, що президент Зеленський просто б цю ситуацію виправив".

Віддалення Зеленського від Коломойського помітно і по різниці в риториці. 4 червня в ході візиту до Брюсселя президент публічно заявив дефолт - це продумана акція", яка не має відношення до президента, а сам колишній власник Приватбанку ніякої підтримки не отримає. Крім того, за підсумками зустрічі в кінці червня з українськими олігархами Зеленський сказав, що "Ігор Коломойський буде вкладати дуже великі гроші в інфраструктуру Донбасу, але він про це ще не знає". Сам Коломойський прокоментував це так: "На залишок від 20 тисяч фунтів в тиждень можу пофарбувати ларьок або два".

В теж час Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова у США звинувачують у нанесенні збитків "Приватбанку" та легалізації на території США сотень мільйонів доларів, отриманих незаконним шляхом, змові, незаконному збагаченні. Кожен кейс з позову підходить під опис.

Детальніше про зростаючі проблеми Коломойського і увагу до нього з боку США читайте в статті Юлії Самаєвої і Тетяни Силіної "Тест на Коломойського" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі