Данилюк вбачає загрозу у тому, що Медведчук пройшов до Ради

Поділитися
Данилюк вбачає загрозу у тому, що Медведчук пройшов до Ради Данилюк каже, що не знає про план Медведчука щодо Донбасу © Український вибор
Водночас секретар РНБО вважає, що "треба вміти працювати з викликами".

Обраний народним депутатом політик Віктор Медведчук має чітку прокремлівську орієнтацію, це є загрозою, однак треба вміти працювати і з такими викликами, вважає секретар РНБО України Олександр Данилюк.

"Зрозуміло, що Медведчук має чітку прокремлівську орієнтацію, і так, він буде мати можливість використовувати майданчик парламенту для того, щоб не просто там сидіти. Чи є це загроза? Так, це загроза. Але врешті-решт його обрали депутатом, Україна – демократична держава, тому треба вміти працювати і з такими викликами в парламенті. І не тільки в парламенті", - заявив Данилюк в інтерв'ю BBC Україна.

На питання щодо "мирного плану по Донбасу" Медведчука, Данилюк відповів: "Я не знаю про план Медведчука. І якщо він вже говорить, що його не сприймають в Києві, то певно, він його з кимось уже обговорював. Виходячи з його політичної позиції, з того, як він поводив себе під час виборчої кампанії і до цього, то у мене є певні побоювання, що цей план – не в інтересах України. Але не хочу забігати наперед, про такий план я не знаю".

Раніше повідомлялося, що Шевченківський райсуд Києва призначив лінгвістичну експертизу заяв голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука для пошуку в них ознак сепаратизму. Об'єктом експертизи має стати пресконференція Медведчука і Юрія Бойка. Напередодні дострокових виборів до Верховної Ради вони кілька разів літали в Росію і зустрічалися з керівництвом країни-агресора.

Клопотання було подано до суду слідчим СБУ, яка розслідує візити Медведчука та Бойка в Росію. Справу відкрито за статтями 110 (посягання на територіальну цілісність) і 111 (державна зрада) КК.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі