ДБР розслідує обставини підписання "Мінська-2"

Поділитися
ДБР розслідує обставини підписання "Мінська-2" © ‏@APUkraine
Відкрито кримінальну справу за статтею "державна зрада". У ній фігурує п'ятий президент України Петро Порошенко.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу щодо п'ятого президента України Петра Порошенка. У підписанні ним Комплексу заходів з виконання Мінських угод (так званий "Мінськ-2" - ред.) правоохоронці вбачають ознаки злочину.

Про відкриття справи повідомив колишній заступник голови Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов, він же і звернувся до правоохоронців із заявою. Згодом цю інформацію "Громадському" також підтвердили й у пресслужбі ДБР.

Справу відкрито за ч. 1 статті 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі на строк від 10 до 15 років.

За версією Портнова, Порошенко нібито "діяв в інтересах Російської Федерації", бо у переговорах брали участь підконтрольні Кремлю ватажки терористичних угруповань "Л-ДНР". Таким чином п'ятий президент України "прив'язав відновлення територіальної цілісності України до моменту, коли на це з'явиться воля РФ", вважає він.

Нагадаємо, Держбюро розслідувань розслідує 13 кримінальних проваджень, у яких фігурує Петро Порошенко. Адвокат Порошенка зазначав, що його клієнт проходить як свідок у двох справах, в інших – у нього немає процесуального статусу.

Ініціатором кримінальних проваджень стосовно Порошенка є Андрій Портнов – колишній заступник голови адміністрації експрезидента Віктора Януковича, засудженого за державну зраду.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі