ДБР заарештувало колекцію картин сім'ї Порошенка

Поділитися
ДБР заарештувало колекцію картин сім'ї Порошенка Виставка розпочалася 26 травня © Facebook/Музей Івана Гончара
Слідчі заборонили фотографувати копію розписки.

Державне бюро розслідувань арештувало приватну колекцію картин родини п'ятого президент України Петра Порошенка. Про це повідомила пресслужба музею Івана Гончара, де було організовано виставку цих полотен.

"28 травня, приблизно о 13:30, в музей знову прийшли представники ДБР. Один із представників показав своє посвідчення директору музею, Петру Івановичу Гончару, та представився слідчим. Надав ухвалу Печерського районного суду про арешт майна, власне приватної колекції картин родини Порошенків. Та попросив написати від руки розписку про отримання цієї ухвали та його кримінальну відповідальність за незаконні дії з цією колекцію", - йдеться в повідомленні.

У пресслужбі заявляють, що слідчі не відповіли на поставлені їм питання, а лише зазначив, що їх у письмовому вигляді можна буде відправити в ДБР, де дадуть відповідь "в розумні строки".

Читайте також: Порошенко не прийде на допит в ДБР через виклик у форматі "відосиків"

Нагадаємо, експрезидента України Петра Порошенка викликали на допит у якості свідка у Державне бюро розслідувань, який повинен був відбутися сьогодні, 26 травня, та колишній гарант у відомство не явився.

Тому працівники ДБР відвідали виставку картин колишнього президента Порошенка та його дружини Марини, яка знаходиться у музеї Івана Гончара у Києві. Та у музеї колишнього гаранта теж не застали. Тому повістку на новий допит вони нібито вручили його дружині.

Державне бюро розслідувань веде понад 13 кримінальних проваджень, в яких фігурує п'ятий президент України. Раніше адвокат Порошенко говорив, що він фігурував як свідок у двох справах, а в інших у нього немає процесуального статусу.

Петро Порошенко пропустив щонайменше 30 допитів в ДБР. Крім того, в січні він скасував свою поїздку до Давосу на економічний форум через два допити.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі