Денисова назвала створення VIP-камер в СІЗО дискримінацією

Поділитися
Денисова назвала створення VIP-камер в СІЗО дискримінацією
Омбудсмен вважає це порушенням конституційних прав.

Уповноважена ВР України з прав людини Людмила Денисова виступила проти створення платних камер у слідчих ізоляторах (СІЗО). На її думку це дискримінація і порушення конституційних прав громадян, передає "РБК-Україна".

"Я вважаю, що це дискримінація за ознакою майнового стану", - заявила омбудсмен.

Вона зазначила, що в українських СІЗО неналежні умови утримання і камери часто переповнені. На цьому тлі рішення Мін'юсту ввести платні камери в слідчих ізоляторах Денисова вважає неправильним.

Як повідомив міністр юстиції Денис Малюська, на даний момент в рамках експериментального проекту відкриті "платні камери" в Київському, Чернігівському, Запорізькому, Львівському, Вільнянському та Дніпровському слідчих ізоляторах.

На наступному тижні планується відкриття камер підвищеного комфорту в Полтаві, Харкові, Старобільську та Сумах. За його словами, в Київському СІЗО послугою скористалися вже п'ятеро ув'язнених, які сплатили перебування в платних камерах за кожен місяць, тобто всього отримано 60 000 гривень.

За умовами отримання послуги, через місяць перебування укладеного в установі, ці кошти будуть використані на поліпшення умов (проведення ремонтів) в інших камерах слідчого ізолятора.

Читайте також: В українських СІЗО з'явилися платні камери з поліпшеними умовами

18 квітня стало відомо, що в рамках тюремної реформи Міністерство юстиції планує ввести платні камери підвищеного комфорту в слідчих ізоляторах.

У Мін'юсті також повідомляли, що слідчі ізолятори в Україні заповнені на 95% і майже всі не відповідають нормам, які є в Європі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі