Депутатам Британії передали список відповідальних за катування українських політв'язнів

Поділитися
Депутатам Британії передали список відповідальних за катування українських політв'язнів Британії передали список із прізвищами тих, хто порушують права людини в окупованому Криму © Андрій Товстиженко, DT.UA
Правозахисники вважають можливим розширення дії "акту Магнітського" проти вказаних у списку людей.

Список із прізвищами людей, яких вважають винними у катуванні українських політв'язнів, передали депутатам Великої Британії. Як повідомляє "Радіо Свобода", представниця Медійної ініціативи за права людини (МІПЛ) Марія Томак передала члену комітету закордонних справ британського парламенту Роберту Сіллі список із прізвищами тих, хто порушують права людини в окупованому Криму.

Перед зустріччю в Лондоні посольство України передало МЗС Великої Британії список людей, яких МІПЛ вважає винними у катуванні українських громадян.

"Ми вважаємо можливим розширення дії "акту Магнітського" проти цих людей, оскільки йдеться про порушення Європейської конвенції з прав людини, а саме – про катування", – сказала Томак.

Своєю чергою Сіллі зазначив: "Я вважаю те, як реагував британський уряд на отруєння Скрипалів, є доволі вражаючим прикладом ефективної протидії злочинам Росії".

Зазначається, що на зустрічі були присутні сестра і батько Павла Гриба – Ольга та Ігор Гриби, а також керівник об'єднання родин політв'язнів і брат фігуранта справи так званих "кримських диверсантів" Євгена Панова Ігор Котелянець.

"Ми сьогодні мали зустріч із представниками Міністерства закордонних справ з метою нагадати про всіх українських політв'язнів. Це саме те, через що голодував Олег Сенцов – щоб привернути увагу не тільки до себе, а й до інших незаконно засуджених", – заявив Котелянець.

Ольга Гриб згадала про можливість перенесення мирних переговорів у "нормандському форматі" з Мінська до іншої країни. "Мінськ – це неприйнятне місце для врегулювання такого конфлікту. Можливо, Британія могла би стати такою країною", – сказала вона.

Нагадаємо, що з початку анексії Криму правозахисні організації зафіксували понад 180 випадків негуманного поводження з жителями півострова, з них 55 випадків катувань. За даними правозахисників, перші випадки нелюдського ставлення до людей і тортури були зафіксовані у березні 2014 року і пов'язані зі спецоперацією Російської Федерації щодо захоплення Криму.

Детальніше про утиски громадян в окупованому Криму читайте в матеріалі Тетяни Курманової "Права людини в Криму: без змін" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі