Депутати пропонують продавати sim-карти з паспортами і блокувати незареєстровані телефони

Поділитися
Депутати пропонують продавати sim-карти з паспортами і блокувати незареєстровані телефони © Андрій Товстиженко, DT.UA
Документ також передбачає укладання договору про обслуговування абонентів з наданням особистих даних.

Група депутатів Верховної Ради пропонує зобов'язати операторів мобільного зв'язку надавати свої послуги на основі укладання договору з наданням абонентом особистих даних. Також пропонується дозволити операторам блокувати "сірих" мобільних терміналів доступ до своїх мереж.

У пояснювальній записці до законопроекту №1083 говориться, що пропонуються ключові зміни в роботу інформаційно-телекомунікаційного ринку України.

Зокрема, це відновлення ведення національного реєстру унікальних кодів IMEI-кодів телефонів. У разі прийняття законопроекту, дозволять операторам блокувати телефон, IMEI-код якого не внесено до зазначеного реєстру.

Документ також передбачає укладання договору про обслуговування абонентів з наданням особистих даних абонентів-фізичних осіб.

Відзначимо, що в 2014 році оператори мобільного зв'язку "Київстар" і МТС (зараз Vodafone) скептично поставилися до ініціативи Ради, яка прийняла закон, який зобов'язує українців купувати SIM-карти за паспортом.

Нагадаємо, 16 січня 2014 року Верховна Рада більшістю в 235 голосів фракцій ПР, КПУ і позафракційних депутатів прийняла бюджет на 2014 рік разом пакетом обмежувальних законів, які назвали "диктаторськими законами".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі