Держпенітенціарна служба заперечує застосування сили до Тимошенко

Поділитися
У Качанівській колонії не підтверджують і не спростовують заяву про те, що екс-прем'єр почала голодування. А застосування сили при транспортуванні в лікарню спростовують.

Державна пенітенціарна служба України заперечує застосування сили до екс-прем'єра Юлії Тимошенко при її госпіталізації у ЦКБ № 5 "Укрзалізниці" 20 квітня.

"Не було цього. Її транспортували медичні працівники швидкої допомоги, наші співробітники тільки супроводжували. Її переносили на руках тільки там, де вона не могла зійти - по сходинках", - сказав журналістам 24 квітня заступник начальника Качанівської виправної колонії Ігор Колпащиков.

Начальник сектору охорони здоров'я Управління Держпенітенціарної служби Харківської області Дмитро Курушин підкреслив, що ніяких скарг на тілесні ушкодження про Тимошенко після прибуття в лікарню не надходило.

Тимошенко з 20 квітня оголосила голодування, - Власенко

Він також зазначив, що екс-прем'єр відмовилася від проведення огляду відразу після повернення в колонію 22 квітня і в рамках прокурорської перевірки її заяви про незаконність госпіталізації.

Колпащиков не підтвердив і не спростував заяву про те, що екс-прем'єр почала голодування.

"Голодування - це коли є письмова заява. А зараз я не можу сказати, є голодування, чи ні. Холодильник знаходиться у Тимошенко в кімнаті. Вона може вживати їжу без нашої присутності", - сказав Колпащиков.

Прокуратура визнала, що Тимошенко доставили в лікарню проти її волі

Він також підкреслив, що у випадку, якщо захист Тимошенко буде продовжувати поширювати неправдиві, на його думку, заяви щодо Держпенітенціарної служби, відомство буде змушене звернутися до суду.

"Всі ці заяви з приводу Держпенітенціарної служби починають заважати основній діяльності колонії. Основна діяльність - це виправлення, покарання тощо, а не те, чим ми зараз займаємося. Якщо це триватиме й далі, то у нас не залишиться жодного вибору, окрім як звернутися до суду і сказати, що нам заважають працювати", - сказав Колпащиков.

Раніше 24 квітня захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що його підзахисна оголосила голодування з 20 квітня. Окрім того, за його словами, у Тимошенко на руках синяки і гематома на животі як результат її транспортування з колонії в лікарню. !zn

Читайте також:

Заступник глави ГПУ: Тимошенко не звільнять з в'язниці за станом здоров'я

Тимошенко готова лікуватися у харківській лікарні, але з іншими лікарями

МОЗ: Тимошенко повернули в колонію через небажання лікуватися. А лікарня - це не готель


Тимошенко перевезли назад у колонію

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі