Дипломат назвав пріоритети співпраці України та ЄС у межах Східного партнерства

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Дипломат назвав пріоритети співпраці України та ЄС у межах Східного партнерства Україна поглиблюватиме співпрацю з ЄС у сферах кібербезпеки та боротьби з дезінформацією
Актуальною зараз є боротьба з дезінформацією щодо коронавірусу.

Представник України при ЄС Микола Точицький розповів, чому Україні варто брати участь в ініціативі Східного партнерства, і що вона планує в ній робити.

За словами дипломата, Україна планує посилити співпрацю з Євросоюзом у сферах кібербезпеки та боротьби з дезінформацією.

"Україна вже не перший рік чинить опір дезінформаційним атакам. Нині цей напрям набув особливої актуальності, враховуючи зусилля РФ з дестабілізації ЄС зсередини через дезінформацій кампанії, які руйнують довіру до європейських інституцій", - наголошує він у своїй статті для ZN.UA.

Україна планує продовжити започатковану міністром закордонних справ Дмитром Кулебою практику проведення засідань Україна-ЄС з питань стратегічних комунікацій для обговорення скоординованих дій щодо боротьби зі шкідливою дезінформацією в контексті COVID-19.

Ще одним пріоритетом є кібербезпека. Україна пропонує розглянути можливість залучення зацікавлених партнерів до роботи Агенції Європейського Союзу з питань мережевої та інформаційної безпеки (ENISA).

"Ми б хотіли у майбутньому побачити діалоги ЄС-Східне партнерство з питань кібербезпеки. Масовані кібератаки на українську інфраструктуру навчили нас бути сильнішими і професійнішими, і ми готові ділитися нашим досвідом у форматі майбутніх кібердіалогів", - додає Точицький.

Читайте також: Україна закликає переглянути підходи до безпекової ситуації в регіоні Східного партнерства

Докладніше про шлях України у межах ініціативи Східного партнерства та подальші плани читайте у статті Миколи Точицького "Додатковий двигун євроінтеграції" для ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі