Дипломати назвали мінуси кандидатури Пристайка на посаді глави МЗС

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Дипломати назвали мінуси кандидатури Пристайка на посаді глави МЗС © president.gov.ua
Колеги Пристайка відзначили і страх, що з'явився у нього брати на себе відповідальність при прийнятті рішень.

Доброзичливі характеристики Пристайка з боку його колег кілька зблякли після історії з цитатою Зеленського в Twitter, що з'явилася після червневої зустрічі з головою Європейської ради Дональдом Туском: вона виявилася копією цитати виступу Петра Порошенка на з'їзді "Європейської солідарності". Деякі вважали, що Пристайко тоді порушив корпоративну етику, не захистивши співробітників МЗС. Критика в його адресу посилилася після ухвалення рішення ПАРЄ про повернення російської делегації права голосу. Справа в тому, що в ці драматичні дні Пристайко був відсутній у Києві, так само як і в Страсбурзі. Замість цього він поїхав у Брюссель по особистих справах.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Володимир Кравченко. За його словами, ще одна претензія до Пристайка з боку колег - його неготовність відстояти позицію МЗС в негарній історії з реакцією Зеленського на ноту українського зовнішньополітичного відомства, відправлену у відповідь на пропозицію росіян по українським морякам. Нагадаємо, що президент звинуватив тодішнього міністра Клімкіна в тому, що без відома глави держави МЗС направив ноту РФ, що, мовляв, може зірвати процес звільнення наших моряків.

Нарешті, колеги Пристайка відзначили і страх, що з'явився у нього брати на себе відповідальність при прийнятті рішень. Коментуючи подібну поведінку, наші співрозмовники бачать її причину в бажанні Пристайка стати міністром. "Він "витанцьовує" навколо цієї посади", - наголошують одні. "Хто б не був обережним у подібній ситуації?", - задається риторичним питанням інші.

За місяці, проведені Пристайком на Банковій, наші співрозмовники відзначили за ним і інші мінуси. Насамперед, брак організованості, відсутність команди. Серед слабких сторін нового міністра деякі його колеги називали нехаризматичність. "Розумні довідки - це його. Але він не зможе на переговорах переконати візаві, використовуючи харизму, а це не остання справа в новій дипломатії", - висловив думку ще один конфідент DT.UA.

Детальніше про призначення Пристайка і відношення Зеленського до дипломатів читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Зайва ланка?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі