"Для нас це нічого не змінює" — Шмигаль про відмову ВР підтримати програму уряду

Поділитися
"Для нас це нічого не змінює" — Шмигаль про відмову ВР підтримати програму уряду "Я неодноразово казав, що наш уряд не цікавить імунітет — нас цікавить добробут країни" © Телеканал "1+1"
"Програма діяльності - це була можливість для депутатів продемонструвати єдність політикуму та турботу про людей".

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль після того, як Верховна Рада не проголосувала за програму дій його Кабміну, зазначив, що це не має ніякого значення, оскільки уряд продовжуватиме виконувати свою роботу та "намічені завдання". Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

"Це і підтримка українського виробника, підтримка малого та середнього бізнесу, це підтримка енергетиків, фермерів та багато інших кроків, яких очікує суспільство. Я неодноразово казав, що наш уряд не цікавить імунітет - нас цікавить добробут країни", - написав Шмигаль.

За його словами, програма діяльності - це була можливість для депутатів продемонструвати єдність політикуму та турботу про людей.

ZN.UA також вважає, що для Шмигаля нічого не зміниться, навіть після відставки, бо єдине що він довів, що не може стати масштабною політичною фігурою. Чи було незатвердження програми уряду позицією "слуг народу" чи президента? По-перше, для Зеленського існує Офіс президента, як єдиний центр прийняття рішень. Як його привчив Андрій Богдан, так воно й залишилось. Під час "Зелекторів", тобто селекторних нарад із Зеленським, президент відверто говорить всім, що є "ми", тобто Банкова, і є "вони", тобто уряд, парламент, опозиція, громадянське суспільство народ etc.

По-друге, уряд для президента - інструмент, який має відвертати суспільний негатив від Зеленського та брати на себе. А Шмигаль, на думку президента, погано з цим справляється, і тому жодним чином його не задовольняє. На Банковій немає поваги ані до уряду, ані до самого Шмигаля, якого називають просто "Дениска".

Прем'єрству Шмигаля на Банковій відвели час до осені. Деякі угледіли в провалі голосування за програму прояв неслухняності фракції "слуг". Це не той випадок, хоча відносини президента з фракцією вельми непрості. І саме тому за жодних обставин Шмигаль не міг отримати сього недоторканність за програму уряду у Верховній Раді. Це позиція самого Зеленського, який хоче змінити прем'єра, але повісити на нього максимум негативу, включно зі всім періодом карантину. І вже потім посадити в крісло Шмигаля когось іншого.

Окремим питанням є те, що у Зеленського із фракцією справді дуже не прості стосунки. Якщо раніше президенту варто було лише приїхати до Ради, щоб набрати 250 голосів, то зараз йому потрібно докладати чималих зусиль для того, щоб мати хоча б 226. Для Зеленського це є проблемою. Його жахливо нервує те, що для цього йому за цим потрібно приїжджати в парламент. Вже третій місяць президент уникає зустрічей з фракцією, в якої накопичилось дуже багато запитань.

Фракція контролюється окремо різними людьми: контрабандистами, Арсеном Аваковим, Андрієм Богданом, Ігорем Коломойським тощо. Через це в Зеленського проблема з цим скликанням і тому він виношує думки щодо дострокових виборів до Верховної Ради.

Для Зеленського парламентська криза, спричинена вирогідною відставкою уряду восени, може бути точкою входу до перезавантаження Верховної Ради. Від невдячності якої він втомився.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі