Для України залишається неприйнятним повернення Росії до ПАРЄ – Разумков

Поділитися
Для України залишається неприйнятним повернення Росії до ПАРЄ – Разумков Разумков зустрівся із генсекретарем Ради Європи
Голова Ради зазначив, що "Україна не готова до компромісів із сумлінням, територіальною цілісністю та гідністю людей".

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков на зустрічі із генсекретарем Ради Європи Марією Пейчинович-Бурич заявив про те, що для України залишається неприйнятним повернення делегації РФ до ПАРЄ й Україна не готова до "компромісів із сумлінням". Про це повідомляє у суботу прессслужба Ради.

"Також ми не розуміємо ситуації з повноваженнями нашої делегації. Я сподіваюсь, що це не стане прецедентом. Ми готові до діалогу, але не готові до компромісів із сумлінням, територіальною цілісністю та гідністю людей", – наголосив голова українського парламенту.

Зазначається, що при цьому Разумков подякував Пейчинович-Бурич за позицію щодо дотримання прав людини, зокрема, на тимчасово окупованих територіях України.

"Фактично всі країни світу розуміють, що частина території, як в Донбасі, так і в Криму, – це українські території. Я розумію, що механізми повернення цих територій будуть відрізнятися, але і там, і там мешкає найбільша цінність нашої держави – люди", – зазначив він.

Разумков також запевнив генсекретаря у готовності працювати на користь Європи і Ради Європи. За його словами, група "Балтік+" не прагне до деструктивної позиції в РЄ, а налаштована "відстоювати базові принципи і цінності, які було закладено під час створення цієї організації".

Нагадаємо, 17 вересня Верховна Рада сформувала делегацію для роботи в ПАРЄ. До неї увійшли 12 депутатів: семеро представників "Слуги народу" і по одному депутату від "Голосу", "Європейської Солідарності", "Батьківщини", "Опозиційної платформи - За життя" і групи "За майбутнє". Головою делегації обрано Єлизавету Ясько з президентської фракції.

23 вересня у новій українській делегації заявили про те, що вони офіційно відмовилися від участі в осінній сесії ПАРЄ.

У ніч на 25 червня ПАРЄ зняла санкції з делегації Росії без будь-яких додаткових умов. Наступного дня ПАРЄ відновила права російської делегації у повному обсязі. При цьому РФ не виконала жодної умови для повернення до організації: не деокупувала українські Крим і Донбас, не звільнила всіх українських політв'язнів.

Представники України, Грузії, Литви, Латвії й Естонії в Парламентській Асамблеї Ради Європи підписали спільну заяву про створення постійної групи "Балтік+". Головним завданням групи має стати протидія агресії РФ.

Докладніше про проблеми ПАРЄ після відновлення статусу РФ читайте у матеріалі Володимира Кравченка "Яка Рада, така й порада" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі