Для відставки Холодницького є усі підстави - Ситник

Поділитися
Для відставки Холодницького є усі підстави - Ситник Ситник сподівається, що КДКП все-таки одумається
Винесення Холодницькому догани замість звільнення його від займаної посади стане загрозою всій правоохоронній системі України, заявив Ситник.

Керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького можна звільнити від займаної посади, так як допущені ним порушення дають для цього всі підстави, заявив у п'ятницю, 6 липня, директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник в інтерв'ю Укрінформу.

"Ми написали скаргу, до якої були залучені певні матеріали... Ми пошлемо пояснення до нашої скарги з урахуванням висновку і відправимо до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів", - сказав Ситник.

Ситник сподівається, що КДКП все-таки "прийме законне рішення". Голова НАБУ не сумнівається, що допущені порушення дають підстави для звільнення Холодницкого від посади.

За словами Ситника, 52 з 53 листів виведення доповідача присвячені тому, що всі докази, скарги є обґрунтованими, але в останньому є спроба "використовувати певну юридичну казуїстику у Законі Про прокуратуру.

Справа Холодницького може стати "знаковим рішенням" для всієї прокуратури, зауважив Ситник. А винесення Холодницькому догани замість звільнення його від займаної посади, зазначив Ситник, стане загрозою всій правоохоронній системі України.

Коли відбудеться засідання Комісії, керівник Бюро не знає, але це не може відбутися швидше, ніж через 10 днів після вручення висновку особі, стосовно якого проводиться розслідування.

Нагадаємо, що Комісія прокурорів винесла свої рекомендації по справі щодо керівника САП Назара Холодницкого, в якому рекомендується оголосити йому догану, але не звільняти, хоча Холодницький "не забезпечив дотримання вимог до професійної етики та поведінки прокурора, а тому в його діях є склад дисциплінарного проступку".

20 березня на зовнішній поверхні акваріума в робочому кабінеті голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького виявили приховані засоби прослуховування. Пізніше ЗМІ повідомили про те, що кабінет антикорупційного прокурора Назара Холодницького прослуховувало НАБУ зі згоди генерального прокурора.

Директор НАБУ Артем Ситник заявив, що під час прослуховування кабінету Холодницкого вдалося зафіксувати інформацію про тиск на певних посадових осіб для прийняття ними певних рішень.

Згодом генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що в записах, зроблених у кабінеті керівника САП Назара Холодницкого, не виявлено підстав для притягнення його до кримінальної відповідальності, але зафіксовано дисциплінарне порушення в роботі.

31 травня прокурори ще на місяць продовжили розгляд скарги проти Холодницького.

Детальніше про справу головного анткоррупционного спецпрокурора читайте в матеріалі Олександра Леменова "Кейс Холодницкого: звільнять, посадять чи домовляться?" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі