У клуб країн приймають тільки ту країну, яка розділяє його цінності та інтереси – Пінчук

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
У клуб країн приймають тільки ту країну, яка розділяє його цінності та інтереси – Пінчук Навряд чи для України може знайтися клуб кращий, ніж ЄС і НАТО
Членство у правильному клубі зробить Україну сильнішою.

Незважаючи на те, що звичний світ стрімко дезінтегрується, Україна має вбудовуватися в існуючу реальність, оскільки альтернативи у неї немає. Членство у правильному клубі зробить країну сильнішою, і тут важко придумати щось краще, ніж Європейський союз і НАТО. Однак при цьому варто пам'ятати, що до клубу країн приймають тільки ту державу, яка поділяє цінності і інтереси цього клубу, пише бізнесмен, засновник Ялтинської Європейської Стратегії (YES) Віктор Пінчук у своєму матеріалі для DT.UA.

"Якщо Україна хоче інтегруватися в передовий світ, вона повинна брати участь в обговоренні проблем, які його турбують. У вирішенні деяких з них ми можемо навіть продемонструвати лідерство. Серйозний співрозмовник на ці теми буде в реальності набагато більш інтегрованим у світ, ніж багато формальних членів Євросоюзу", – зазначає він.

Що хвилює сьогодні Захід, Європу і світ? Занепад традиційних політичних і соціально-економічних моделей, унеможливлення їхньої заміни на щось нове, як наслідок – надмірна популярність популістських ідей і політичних сил, від вкрай лівих до вкрай правих. Хвилюють світ і загрози технологій, екологія, небезпека ядерної війни або катастрофи. Скрізь Україні є, що запропонувати світові.

"Ми здатні довести, що традиційне суспільство посткомуністичної православної слов'янської країни може зробити прорив у сучасність, стати вільним і щасливим. Україна може стати моделлю як мінімум для свого регіону. У нас є всі шанси стати тут інтелектуальним центром, креативним хабом, цивілізаційним драйвером і лідером з політичної естетики, дизайну суспільства", – пише Пінчук.

Детальніше про проблеми інтеграції України в існуючу реальність, шанси країни стати гідним членом світового співтовариства і про те, що Україна в змозі запропонувати світу читайте в матеріалі Віктора Пінчука "Замітки про вступні членські внески" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі