Другої спроби "завалити Кличка" в офісі Зеленського не буде — Бахматов

Поділитися
Другої спроби "завалити Кличка" в офісі Зеленського не буде — Бахматов © Віталій Кличко/Facebook
Радник Кличка запевняє, що протистояння мера з офісом президента більше немає.

Другої спроби усунути мера Києва Віталія Кличка з офісу президента Володимира Зеленського не буде, вважає радник мера Києва, ексгенпродюсер українського Comedy Club Максим Бахматов.

"Вже є чим займатися. …Одна історія, коли Богдан тролить Кличка, інша історія - коли Богдан буде намагатися тролити Бахматова, а Бахматов буде тролити Богдана," - зазначив він в інтерв'ю Bihus.Info.

Те, що відбувалось у публічному і непублічному просторі між Богданом і Кличком, Бахматов назвав фарсом та дешевим наступом, та додав, що рейтинг Кличка в Києві останнім часом зростав, а "кандидата" від Банкової Олександра Ткаченка - падав.

Нагадаємо, що Кабмін погодив звільнення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка і направив відповідне подання уряду на підпис президенту Зеленському, однак відповідний указ ще не публікували.

У відповідь Віталій Кличко заявив, що вважає таке рішення неконституційним, а звільнити його можуть тільки кияни.

Зазначимо, що у Києві на пост глави КМДА, як правило, президенти призначали обраних мерів. Винятками були тільки Іван Салій, який очолив КМДА при президенті Леоніді Кравчуку в 1993 році, не будучи мером, а також Олександр Попов, призначений Віктором Януковичем восени 2010 року замість Леоніда Черновецького.

Водночас давно ходять чутки, що у президента Володимира Зеленського хочуть призначити новим очільником Київської міської держадміністрації колишнього гендиректора телеканалу "1+1" Олександра Ткаченка. Так на початку жовтня Ткаченко подав електронну декларацію кандидата на посаду голови КМДА.

Докладніше про правові колізії щодо посади мера та голови КМДА читайте у статті Олександра Сергієнка "Столиця дежавю" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі