Джастін Трюдо підтвердив намір Канади підтримувати Україну на міжнародному рівні

Поділитися
Джастін Трюдо підтвердив намір Канади підтримувати Україну на міжнародному рівні Канада завжди симпатизувала Україні © Сайт президента України
Вказуючи пріоритети в політиці Канади, прем'єр Трюдо не забув і про Україну

Канада вчергове підтвердила свою готовність підтримувати Україну. Це підтверджує документальне напуття прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо новому главы канадського МЗС Франсуа-Філіпу Шампаню, який змінив Христю Фріланд.

Міністерство закордонних справ Канади отримало завдання співпрацювати з оборонним відомством країни для того, щоб будь-яке розгортання збройних сил Канади відповідало національним інтересам Канади, її зобов'язанням і цілям політики уряду, таким як зобов'язання щодо допомоги Україні. Про це йдеться в мандаті, переданому прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо новому міністру закордонних справ Франсуа-Філіпу Шампаню, передає УНН з посиланням на текст розпорядження.

"Я буду чекати, що ви будете працювати з вашими колегами і через встановлені законодавчі, нормативні та процеси Кабінету, щоб виконати ваші головні пріоритети. Зокрема, ви будете: .. співпрацювати з міністром національної оборони для забезпечення того, щоб будь-яке розгортання збройних сил Канади відповідало національним інтересам Канади, нашим багатостороннім зобов'язанням і цілям політики уряду, таким як наші існуючі зобов'язання на Близькому Сході, в Латвії та Україні", - йдеться в мандаті.

Трюдо також доручив міністру зміцнювати ключові двосторонні і регіональні відносини країни і залучати нових партнерів для вирішення виникаючих проблем, а так само підтримувати зусилля заступника прем'єр-міністра і міністра міжурядових справ в роботі над відносинами Канади і США.

Раніше Трюдо заявив, що Голодомор був геноцидом, покликаним зламати волю українців.

Як повідомлялося, лідери Франції, Німеччини, Великобританії, Італії, Канади, Японії і США вважають за доцільне зміцнювати співробітництво з Росією, але питання її повернення в G7 є передчасним. До таких висновків лідери країн-членів G7 прийшли за підсумками обговорення "російського питання" на саміті в Біарріце.

Однак, як повідомляє The Guardian, на переговорах Трамп наполегливо стверджував, що Путін повинен бути запрошений на наступний саміт. З інших лідерів за столом, тільки Джузеппе Конте, який йде у відставку прем'єр-міністр Італії запропонував Трампу підтримку в цьому питанні, інші виступили проти.

Росію виключили з G8 у 2014 році через незаконну анексію Криму та розв'язування війни у Донбасі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі