Джемілєв: Завдання з плану ФСБ з розколу кримських татар збігаються з цілями СБУ

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© sharetravel.com.ua
Глава Меджлісу Мустафа Джемільов отримує «оперативні дані» щодо плану ФСБ з розколу кримських татар, зміну лідера меджлісу і впровадження в його склад проросійськи орієнтованих репатріантів «від хороших друзів, які мають відповідні зв'язки». В інтерв'ю ZN.UA він розповів, що походження цих «друзів меджлісу» - не українське.

Співробітники СБУ, за словами М. Джемілєва, прийшли до нього після того як він став в інтерв'ю цитувати «оперативні дані»: «Казали: не могли б ви поділитися цим планом ФСБ? Але, думаю, немає сенсу, вони й так знають. Бо, виходячи з того, що там написано, наші органі, зокрема податкова служба, прокуратура, теж беруть участь у цьому плані. Наприклад реанімації якихось старих кримінальних справ проти членів меджлісу з тим, щоб „порвати“ бізнес кримських татар, які підтримують меджліс».

При цьому М. Джемілєв визнав, що спочатку і він думав, що багато пунктів виглядають малоймовірно і несерйозно. «Нам теж видалося малоймовірним те, що там викладено. Приміром те, що стосується протидії моєму висуванню на Нобелівську премію. Ну навіщо це потрібно, й кому з кримських татар буде погано, якщо це станеться? Та сумніви розвіялися через півтора місяця. Адже дані надійшли до того, як відповідні події почали розвиватися. Перші відомості ми отримали в травні, другі - в жовт­ні. І все збігається», - каже М.Джемілєв. При цьому зауважує: «Взагалі-то вони там халтурять. Навіщо гроші витрачати на моє усунення з лідерів меджлісу - я ж і так іду!».

М.Джемілєв поділився ще одним спостереженням, яке обіцяв DT.UA підтвердити й документально: багато завдань, поставлених у плані ФСБ, перегукуються з… аналітикою СБУ, яка лягає на стіл президентові. «Мені здається, що тепер уже, як у радянські часи: ми - молодші брати Росії, і виконуємо те, що там скажуть. Порівнюючи оперативні дані з Росії й аналітичні записки СБУ, які направляють в адміністрацію президента і які нам іноді вдається перехопити, - цілі збігаються. СБУ доповідає, що меджліс і кримські татари - найбільш опозиційна до влади сила в Криму, а тому потрібно підтримувати опозицію меджлісу».

Детальніше читайте в інтерв'ю Валентини Самар з Мустафою Джемільовим у свіжому номері «Дзеркала тижня. Україна».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі