Джуліані заперечував, що просив Україну почати розслідування проти Байдена, перш ніж визнати це – CNN

Поділитися
Джуліані заперечував, що просив Україну почати розслідування проти Байдена, перш ніж визнати це – CNN © politicalbullpen.com
Колишній ме Нью-Йорка зізнався у тиску на владу України.

Адвокат президента США Руді Джуліані в четвер заперечував, що просив влади України провести розслідування щодо Джо Байдена, перш ніж визнати, що він саме це і зробив.

Коментарі Джуліані прозвучали в бесіді з CNN, коли ведучий Кріс Куомо попросив колишнього мера Нью-Йорка поговорити про можливу роль Джо Байдена до звільнення генерального прокурора України, який розслідував діяльність сина колишнього віцепрезидента – Хантера Байдена. Джуліані неодноразово вказував на цю подію як на скандал, хоча інші західні уряди також закликали до відставки прокурора, і ніякі докази не вказували на те, що хід Байдена був недоречним. Цього прокурора замінив Юрій Луценко, який пізніше припинив розслідування щодо компанії, в яку був залучений Хантер Байден.

"Ви просили Україну розслідувати справу Джо Байдена?" - запитав Куомо Джуліані.

"Ні, насправді я цього не робив. Я попросив Україну розслідувати звинувачення про втручання українців у вибори 2016 року на користь Гілларі Клінтон, щодо яких вже є рішення суду", - відповів Джуліані.

"Ви ніколи нічого не запитували про Хантера Байдена? Ви ніколи нічого не запитували про Джо Байдена і його роль в прокуратурі?" - запитав Куомо.

"Єдине, що я запитав про Джо Байдена, це з'ясувати, як саме Луценко, який був призначений, закрив справу", - сказав Джуліані.

"Так ви просили Україну розслідувати діяльність Джо Байдена?" - натиснув Куомо.

"Звичайно, я зробив це", - відповів Джуліані.

Коли його запитали про його суперечливу відповіді, Джуліані сказав, що він "не просив" провести конкретне розслідування щодо Байдена, але попросив Україну "вивчити звинувачення, пов'язані з моїм клієнтом, які побічно залучили Джо Байдена у велику схему хабарництва".

Зауваження Джуліані надійшли в той же день, як "Вашингтон пост" і "Нью-Йорк таймс" повідомили, що недавня скарга інформатора розвідки на те, що Трамп зробив "обіцянку" іноземному лідеру, стосується України.

Скарга призвела до протистояння між Конгресом та виконуючим обов'язки директора Національної розвідки Джозефом Магуайєром, який відмовився передати скаргу в Комітет з розвідки Палати представників.

Раніше Руді Джуліані, особистий адвокат Дональда Трампа, заявляв, що у Джо Байдена міг виникнути конфлікт інтересів, коли він змушував українських чиновників боротися з корупцією. За словами Джуліані, Байден міг намагатися допомогти бізнесу свого сина і Україна повинна провести розслідування.

Як повідомляло DT.UA, оточення президента США Дональда Трампа цікавлять напрацювання Генпрокуратури у справі Burisma, у наглядову раду якої входив син Джо Байдена, одного з можливих основних опонентів Трампа на виборах президента 2020 року. Власник Burisma Микола Злочевський обіймав посаду міністра екології за часів Януковича з липня 2010 року до квітня 2012 року. Наприкінці 2014 року Злочевський залишив Україну, а на початку 2015 року стало відомо, що Генпрокуратура оголосила його в розшук за підозрою в незаконному збагаченні.

Детальніше про розвиток відносин президента Зеленського з керівництвом США і Росії читайте в статті головного рекдатора "Дзеркало тижня. Україна" Юлії Мостової "Квартал чорних лебедів".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі