Єгипет підозрює Ізраїль у намірі захопити Синайський півострів

Поділитися
Посол Єгипту в Палестинській автономії Ясир Осман заявив, що Ізраїль виношує плани повернення контролю над Синайським півостровом.

За словами дипломата, офіційний Єрусалим чинить усе більший тиск на нову єгипетську владу, стверджуючи, що вона не може взяти під свій контроль ситуацію на півострові. На його думку, таким чином ізраїльська влада готує грунт для окупації Синаю під приводом забезпечення безпеки своєї країни.

Я. Осман при цьому додав, що ізраїльтяни роблять все можливе для погіршення репутації єгипетського керівництва серед світових лідерів, що також свідчить на користь його версії.

Високопоставлене джерело видання в Єрусалимі вже заявило, що в домислах єгипетського дипломата немає жодних підстав: "Ізраїль поважає уряд і народ Єгипту. Укладені угоди проголошують єгипетський суверенітет над Синаєм, і ми вважаємо, що їх дотримання служить стратегічним інтересам обох країн".

Водночас, ситуація на півострові справді залишається непростою. Невідомі бойовики регулярно підривають там газові станції, що забезпечують експорт єгипетського природного газу до Ізраїлю. Крім того, не припиняються спроби переправити зброю і вибухівку через Синай у сектор Газа.

Останнім великим інцидентом став напад бойовиків, що прийшли з єгипетської території, на ізраїльські автомобілі в місті Ейлат.

За угодами 1979 півострів відходив Єгипту, однак залишався демілітаризованою зоною. Після повалення Хосні Мубарака центральна єгипетська влада ослабла, тому пустельний півострів, де майже немає поліції, перетворився на притулок різного роду контрабандистів, екстремістів, торговців зброєю і терористів. Істотно виправити ситуацію єгипетська влада поки не в змозі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі