Ексдепутатів Вілкула та Колеснікова відпустили на поруки — ЗМІ

Поділитися
Ексдепутатів Вілкула та Колеснікова відпустили на поруки — ЗМІ © Опозиційний блок
Засідання суду призначили напередодні.

Колишніх депутатів від партії "Опозиційний блок" Олександра Вілкула та Дмитра Колєснікова, яких підозрюють у зловживанні владою, що спричинило державі багатомільйонні збитки, відпустили на поруки. Таке рішення у вівторок, 17 вересня, виніс суд у Дніпрі.

Як повідомляє ТСН, обох колишніх народних обранців прокуратура просила узяти під арешт, однак Жовтневий суд Дніпра вирішив відпустити їх на поруки. Засідання раптово призначили напередодні ввечері. При цьому інформація щодо дати і часу старанно приховувалася від преси.

Нагадаємо, що Генеральна прокуратура оголосили про підозру колишнім народним депутатам "Опозиційного блоку" Олександру Вілкулу та Дмитру Колеснікову ще 5 вересня. Тоды ж вже колишній генпрокурор Юрій Луценко повідомив що до них також розпочали процедуру розшуку. Він зазначив, що підозри оголосили тільки зараз, бо в минулому році Вілкул та Колесніков були народними депутатами, і на них поширювалася недоторканість.

Олександру Вілкулу закидають зловживання владою, що спричинило державі багатомільйонні збитки. За даними прокуратури, на посаді голови Дніпропетровської обладміністрації Вілкул надавав сільськогосподарські землі гірничо-збагачувальним комбінатам. Колєснікову, який згодом очолив область, теж закидають спричинення збитків державі у понад 16 мільйонів гривень. Він дозволив приватизацію будівель науково-дослідного підприємства, яке займалося оснащенням оборонного комплексу. Зокрема, виробляло стволи реактивних систем залпового вогню "Град", "Смерч" та "Ураган".

Поділитися
Підготував/ла Ирина Знась
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі