Ексголовний військовий прокурор Матіос став адвокатом і виграв суд з поновлення в ЗСУ

Поділитися
Ексголовний військовий прокурор Матіос став адвокатом і виграв суд з поновлення в ЗСУ Скандальний екс-головний військовий прокурор Анатолій Матіос оскаржив в суді своє звільнення
Матіоса звільнили в запас у жовтні минулого року з правом носіння військової форми.

Колишній головний військовий прокурор Анатолій Матіос став адвокатом. Прийом клієнтів Матіос здійснює в Луцьку. Про це йдеться в Єдиному реєстрі адвокатів України.

Видання "Судовий репортер" повідомляє, що в цей же день посвідчення адвокатів отримали ще дев'ять колишніх військових прокурорів і п'ять колишніх співробітників Генеральної прокуратури.

Матіос закінчив юридичний факультет Чернівецького державного університету імені Юрія Федьковича, є кандидатом юридичних наук.

Матіос пропрацював на військовій службі 23 роки, займаючи посади голови Управління СБУ у Львівській та Одеській областях. У 2009-2010 роках - перший заступник ГУ "К" СБУ в Києві. З серпня 2014 по вересень 2019 він був головним військовим прокурором України. У жовтні Матіоса звільнили в запас з правом носіння військової форми.

Читайте також: В Україні створили петицію проти повернення Росії в ПАРЄ

Нагадаємо, 2 вересня генеральний прокурор Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення з посади головного військового прокурора Анатолія Матіоса, який обіймав цю посаду з 2014 року.

Крім того, Окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов генерал-полковника юстиції Анатолія Матіоса проти Міністерства оборони України та скасував наказ міністра оборони Андрія Загороднюка про звільнення генерала з військової служби в запас, ухваливши повернути Матіоса до лав ЗСУ.

Суд постановив визнати наказ міністра оборони Андрія Загороднюка від 15 жовтня 2019 № 573 про звільнення генерал-полковника юстиції А. Матіоса з військової служби в запас - недійсним, і зобов'язав Міноборони укласти з генерал-полковником юстиції А. Матіосом новий контракт про проходження військової служби в Збройних Силах України на посадах осіб офіцерського складу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі