Європарламент визначиться з долею України у четвер

Поділитися
Голосування доповіді з пропозиціями Єврокомісії та Ради ЄС щодо перемовин про Угоду про асоціацію з Україною у профільному комітеті Європарламенту стане визначальним для подальшої резолюції.

Результат засідання профільного комітету з питань закордонних справ, в рамках якого і відбудеться голосування, ще невідомий. Все залежить від президента України Віктора Януковича, переконаний співдоповідач рекомендацій в економічній частині Павло Залевський.

У понеділок в інтерв'ю європейський депутат сказав: «Що буде проголосовано у четвер, те буде проголосовано і на пленарному засіданні Європейського парламенту на початку грудня. Сьогодні ситуація така: Угода про асоціацію - на столі, але є умови парламенту, які містяться, зокрема, у попередній резолюції (критична резолюція ЄП щодо України у зв'язку зі справою Юлії Тимошенко), які деякі використовують для того щоб не парафувати Угоду у грудні. Все залежить від Януковича, або він зрозуміє, що це - в його руках, він - голова держави і у нього є влада, не тільки формальна а й персональна, аби вирішити цю головну проблему».

П.Залевський нагадав, що в рекомендаціях до перемовин щодо Угоди про асоціацію, автором яких є Річард Легутко, є пропозиції ратифікувати Угоду до кінця 2011 року. «Яким буде кінцевий результат - невідомо, але він продемонструє, що хоче парламент - або ми закличемо ратифікувати (угоду) якомога скоріше, або ж ми вирішимо відкласти. Це буде зрозуміло у четвер», - підкреслив він.

Говорячи про позитивний результат рекомендацій в економічній частині, європейський політик разом з тим застеріг, щоб вони не створювали враження того, що так відбудеться голосування і в четвер. «Можливо, що це (голосування в рамках комітету з питань закордонних справ) буде абсолютно інша історія», - припустив європейський політик.

П.Залевський впевнений, що зустріч президента В.Януковича з президентом Німеччини Крістіаном Вулфом і президентом Польщі Броніславом Комаровським у Вроцлаві цього вівторка «вирішить багато чого». «Я вірю, що завтра президент Вулф і Коморовський відкрито скажуть про це Януковичу. Роботу щодо Угоди завершено, але є ще певні умови, які має бути виконано, що пов'язані зі справою Тимошенко. Президент (України) має усвідомити серйозність ситуації», - впевнений П.Залевський.

Нагадаємо, Верховна Рада України у вівторок на ранковому пленарному засіданні першим питанням розгляне законопроект про декриміналізацію окремих статей Кримінального кодексу України.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі